ACCENT JOBS FOR PEOPLE, B&R BOUWGROEP, DEME EN RENSON

GENOMINEERD VOOR DE 21STE EDITIE VAN DE ‘ONDERNEMING VAN HET JAAR®’ 2015

Vrijdag 4 september 2015 — Naar jaarlijkse gewoonte organiseert EY de ‘Onderneming van het Jaar®’-award, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis. Tijdens deze 21ste editie verwelkomt de organisatie de volgende finalisten: Accent Jobs for People (Roeselare), B&R Bouwgroep (Arendonk), DEME (Zwijndrecht) en Renson (Waregem). Eerste minister van België Charles Michel zal de award uitreiken op dinsdag 20 oktober 2015. Wie de genomineerden zijn voor ‘De Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ 2015 wordt volgende week bekend gemaakt.

EY wil succesvolle Belgische bedrijven belonen voor hun uitstekende prestaties en lanceerde daarom in 1995 de ‘Onderneming van het Jaar®’-award. De award zet niet enkel grote ondernemingen in de spotlights. Er wordt ook gekeken naar kleinere bedrijven die op een indrukwekkende manier bezig zijn met innovatie, internationalisatie, groei, ondernemerschap, strategie, volharding en verantwoord bestuur.

 

“De ‘Onderneming van het Jaar®’ is een unieke bekroning die al even unieke bedrijven in de spotlight zet. Deze bedrijven verdienen dat niet alleen omdat hun cijfers bewijzen dat hun ondernemerschap vruchten afwerpt. Zij geven ook blijk van een gedurfde visie, deugdelijk bestuur, internationalisatie en geëngageerd teamwork. Zij zijn het mooiste bewijs dat ondernemen met durf en verbeelding in België nog steeds loont en inspireert. Voldoende reden om met gepaste trots een jaar lang de titel ‘Onderneming van het Jaar®’ te dragen”, zegt Rudi Braes, CEO en Voorzitter EY België.

 

De jury, onder leiding van Graaf Paul Buysse, zal op dinsdag 20 oktober 2015 bekendmaken wie de titel mag overnemen van Katoen Natie, de laureaat van de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2014.

UITNODIGING ‘ONDERNEMING VAN HET JAAR®’ 2015

Graag nodigen wij u uit op de prijsuitreiking van de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2015 op dinsdag 20 oktober vanaf 16u in het Auditorium 2000 op de Heizel. Het evenement start om 17u stipt.

Graaf Paul Buysse zal de winnaar bekendmaken. Bovendien wordt ook ‘De Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ uitgereikt.

Registratie voor dit evenement is verplicht. U kan eenvoudig inschrijven via e-mail bij joy.delagrange@citigate.be met vermelding ‘inschrijving ‘Onderneming van het Jaar®’ 2015’ en het aantal personen + naam + medium. Inschrijven voor 12 oktober 2015.

Voor meer informatie kunt u steeds terecht bij:

- Christophe Ballegeer (EY) op het nummer 02/774 90 07 of 0475/98 33 10,

via e-mail: christophe.ballegeer@be.ey.com

- Joy Delagrange (Citigate) op het nummer 02/713 07 44,

via e-mail: joy.delagrange@citigate.be

Website: www.ondernemingvanhetjaar.be

Twitter: #ovhj15


Over ‘Onderneming van het Jaar®

EY organiseert de ‘Onderneming van het Jaar®’ sinds 1995 in het Nederlandstalige landsgedeelte, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, en sinds 1996 in het Franstalige landsgedeelte, in samenwerking met L’Echo en BNP Paribas Fortis. Het evenement is een onderdeel van de ‘EY World Entrepreneur of the Year®’-award, waar laureaten uit meer dan 50 landen deelnemen aan de wereldwijde editie van de verkiezing.

Selectie

Om in aanmerking te komen voor de ‘Onderneming van het Jaar®’-award, moeten de kandidaat-bedrijven voldoen aan vastgelegde selectiecriteria. Ze worden onderworpen aan een kwantitatief en kwalitatief onderzoek, alsook aan een door EY uitgevoerde screening. Een onafhankelijke jury kiest na een persoonlijke ontmoeting met de finalisten de uiteindelijke winnaar van de ‘Onderneming van het Jaar®’-award.

Jury

De jury wordt dit jaar opnieuw voorgezeten door Graaf Paul Buysse en telt vertegenwoordigers uit de bedrijfswereld en het academische leven.

Nieuwkomers in de jury zijn: Isabel Albers (Hoofdredactrice De Tijd) ter vervanging van Frederik Delaplace en Hans Maertens (Gedelegeerd Bestuurder VOKA -Vlaams netwerk van ondernemingen) die Jo Libeer vervangt.

Andere leden van de jury zijn: Hans Crijns (Professor en Partner Vlerick Business School) - Herman Daems (Voorzitter BNP Paribas Fortis) – Fernand Huts (CEO Katoen Natie ‘Onderneming van het Jaar®’ 2014) – Nadia Jansen (CEO Building Group Jansen) – Geert Noels (Hoofdeconoom en Partner Econopolis) – Michèle Sioen (CEO Sioen Industries – Voorzitter VBO) – Urbain Vandeurzen (Voorzitter Gimv)

Indrukwekkende lijst winnaars

De laureaat van dit jaar vervoegt de volgende lijst:

Katoen Natie (2014) - Willemen Groep (2013) – La Lorraine Bakery Group (2012) – Soudal (2011) – Taminco (2010) – Studio 100 (2009) – Cartamundi (2008) – Groep H. Essers (2007) – Metris (2006) – Option (2005) – Deceuninck (2004) – Miko (2003) – Omega Pharma (2002) – Resilux (2001) – Melexis (2000) – Sioen Industries (1999) – Compex (1998) – Icos Vision Systems (1997) – ECA (1996) – Real Software (1995).

De genomineerde bedrijven voor de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2015

Accent Jobs for People (Roeselare)

Accent Group is in 20 jaar uitgegroeid van een West-Vlaams uitzendkantoor tot een Europese HR speler die dagelijks 15.000 mensen tewerkstelt bij haar klanten in 8 landen. Met uitzendarbeid (Accent Jobs & Covebo), payrolling (Accent Payroll), outsourcing van technische profielen (Logi-technic), outsourcing van ingenieurs (Abylsen), professional staffing, training en HR-advies (Peak6) en dienstencheques (Home Maid) is de groep aanwezig in het volledige landschap van HR-oplossingen.

Omzet: € 398 miljoen Medewerkers: 1500

Contact: Jérôme Caille (CEO) – jerome.caille@be.accent.jobs – 051 46 05 00 – www.accentjobs.be

B&R Bouwgroep (Arendonk)

B&R Bouwgroep is een familiebedrijf opgericht in 1995. De Bouwgroep is toonaangevend en actief in alle facetten van de bouwsector met 17 gespecialiseerde nichebedrijven verspreid over gans België. Deze zijn verdeeld over 3 departementen, Projectontwikkeling, Algemene Aannemingen en Productie-/Afwerkingsbedrijven.

Omzet: € 230 miljoen Medewerkers: 550

Contact: Eddy Bruyninckx (afgevaardigd bestuurder) – eddy.bruyninckx@benrgroep.be – 014 68 90 60 – www.benrgroep.be

DEME (Zwijndrecht)

DEME NV is vandaag een ‘global solution provider’, die wereldwijd actief is in baggerwerk en grootschalige landwinning en in ‘bagger-plus’ oplossingen zoals waterbouwkundige en offshore infrastructuurwerken, gespecialiseerde offshore diensten in de olie- , gas- en mijnbouwindustrie, hernieuwbare energie op zee, milieutechnieken en het winnen van granulaten en mineralen op zee.

Omzet: € 2,58 miljard Medewerkers: 4194

Contact: Marleen Vanhecke (Woorvoerder) – vanhecke.marleen@deme-group.com 03 250 52 11 – www.deme-group.com

Renson (Waregem)

Renson is trendsetter in ventilatie, buitenzonwering en terrasoverkappingen waar innovatie en communicatie centraal staat. Als familiebedrijf, opgericht in 1909, ontwikkelt en produceert ze energiezuinige, innovatieve producten. Deze passen binnen totaalconcepten voor een gezonde en comfortabele leef- en werkomgeving. Renson heeft een team van meer dan 60 R&D-medewerkers en meer dan 75 buitendienstmedewerkers wereldwijd.

Omzet: € 125 miljoen Medewerkers: 650

Contact: Paul Renson (CEO) – paul.renson@renson.be – 056 62 71 11 – www.renson.be  

 

Joy Delagrange Account Executive at Citigate