CMOSIS, Emulco, ICsense en Showpad genomineerd voor ‘De Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar® 2014’

Mardi 2 septembre 2014 — In het kader van de bekroning van de ‘Onderneming van het Jaar® 2014’ presenteert EY de genomineerden voor de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar® 2014’, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis. De finalisten van de editie 2014 zijn: CMOSIS (Antwerpen), Emulco (Gent), ICsense (Leuven) en Showpad (Gent). De winnaar wordt op de prijsuitreiking van dinsdag 14 oktober 2014 door Vlaams Minister-President Geert Bourgeois bekendgemaakt.  

De ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar®’ is ondertussen aan de 9de editie toe. Met deze prijs wil de Vlaamse Regering een onderneming die zich duidelijk manifesteert als beloftevolle groeier belonen. De genomineerden beantwoorden aan de selectiecriteria opgesteld door de professionele jury, onder leiding van Geert Noels, en zijn stuk voor stuk snelgroeiende ondernemingen in volle ontwikkelingsfase.
 

“Ondernemers zijn de motor van de welvaart en het welzijn in Vlaanderen. Daarom verdienen ze erkenning en respect. Met De Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming®’ belonen we een onderneming in volle ontwikkelings- en groeifase. Dankzij deze onderscheiding geven we dergelijke bedrijven de nodige aandacht en een welverdiend schouderklopje”, aldus minister-president Geert Bourgeois.

“Deze prijs is een unieke award voor een onderneming in volle ontwikkelingsfase. Met deze prijs wil de Vlaamse Regering de aandacht vestigen op onbekende ‘parels’ waarvan er in Vlaanderen heel wat bestaan. We willen deze ondernemingen, aan de hand van deze bekroning en de bijhorende aandacht, nog een extra duwtje in de rug geven dat hen nog verder in hun groei en ontwikkeling kan helpen”, zegt Rudi Braes, Managing Partner EY België.

De jury, onder het voorzitterschap van Geert Noels, zal op dinsdag 14 oktober 2014 bekendmaken wie de opvolger wordt van Medec, de laureaat van de ‘De Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming® 2013’. Dit gebeurt in het kader van de 20ste jubileumeditie van de ‘Onderneming van het Jaar®’-award, in aanwezigheid van Z.M. Koning Filip. De genomineerden hiervoor zijn Katoen Natie (Antwerpen), Kinepolis (Gent), Ontex (Aalst), Van de Velde (Wichelen) en Vyncke (Harelbeke).

Voor meer informatie kunt u steeds terecht bij:

- Christophe Ballegeer (EY) op het nummer 02/774 90 07,

via e-mail: christophe.ballegeer@be.ey.com

- Saar Bentein (Citigate) op het nummer 02/713 07 33,

via e-mail: saar.bentein@citigate.be

Website: www.ondernemingvanhetjaar.be

Twitter: #ovhj14

 

Over de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar®

EY organiseert de ‘Beloftevolle Onderneming van het Jaar®’ sinds 2006 in het Nederlandstalige landsgedeelte, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, en sinds 2013 in het Franstalige landsgedeelte, in samenwerking met L’Echo en BNP Paribas Fortis. Dit evenement gebeurt in het kader van de ‘Onderneming van het Jaar®’.

Selectie

Om in aanmerking te komen voor de ‘Beloftevolle Onderneming van het Jaar®’-award, moeten de kandidaat-bedrijven voldoen aan vastgelegde selectiecriteria. Ze worden onderworpen aan een kwantitatief en kwalitatief onderzoek, alsook aan een door EY uitgevoerde screening. Een onafhankelijke jury kiest na een persoonlijke ontmoeting met de finalisten de uiteindelijke winnaar van de ‘Beloftevolle Onderneming van het Jaar®’-award.

Jury

De jury wordt dit jaar opnieuw voorgezeten door Geert Noels (Hoofdeconoom en Partner Econopolis) en telt vertegenwoordigers uit de bedrijfswereld en het academische leven: Hans Crijns (Professor en Partner Vlerick Business  School) – Roland Duchâtelet (CEO Melexis) – Jurgen Ingels (Co-Founder en CFO Clear2Pay, ‘De Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming 2010®’) – Isabel Albers (Hoofdredactrice De Tijd) – Daniël Verlé (Afdelingshoofd Diensten Agentschap Ondernemen) – Saskia Schatteman (CMO Lead Microsoft BeLux) – Kristof Braem (CEO en Managing Director Medec - ‘De Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming 2013®’).

De laureaat van dit jaar vervoegt het lijstje winnaars van de afgelopen jaren, namelijk: Medec – Itineris – Skyline Communications – Clear2Pay – Netlog – Financial Architects – Transics – Televic.

De genomineerde bedrijven voor de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar® 2014’

CMOSIS – Antwerpen

CMOSIS werd in 2007 opgericht. Het bedrijf ontwikkelt geavanceerde beeldchips en richt zich hoofdzakelijk op wetenschappelijke en industriële toepassingen. Door zijn multidisciplinair team, zijn technologische innovaties en strategisch partnerships slaagt CMOSIS erin om tot de absolute wereldtop in de sector te behoren.

Omzet: € 36 mio. Medewerkers: 69

Contact: Erwin Vandendriessche (CFO) – erwin.vandendriessche@cmosis.com – 03 286 89 33 – www.cmosis.com

 

Emulco – Oost-Vlaanderen (Gent)

Emulco werd in 2005 opgericht. Dit Gentse chemiebedrijf ontwikkelt en produceert petrochemische, water-gebaseerde emulsies en beschikt onder andere over een productievestiging in Maleisië. Dankzij zijn recente ontwikkeling van uiterst complexe water-gebaseerde  polymeer emulsies ter vervanging van solvent-gedragen systemen, heeft Emulco de eerste essenscia Innovation Award gewonnen in samenwerking met BASF. Een nieuwe fabriek is momenteel in aanbouw in Gent.

Omzet: € 25 mio. Medewerkers: 16

Contact: Jean Vanhoebost (CEO) – jean.vanhoebost@emulco.com09 228 95 35 – www.emulco.com

 

ICsense – Vlaams-Brabant (Leuven)

ICsense werd in 2004 opgericht. Het bedrijf ontwerpt geavanceerde microships op maat voor internationale ondernemingen actief in de medische, automobiel-, aerospace en industriële sector. Deze microships worden gebruikt voor sensoruitlezing, aandrijvingen, energiezuinig werken en hoge spanningen. ICsense is vandaag uitgegroeid tot het grootste onafhankelijk ontwerpbedrijf van Europa in analoog, mixed-signals integrated circuit (IC).

Omzet: € 5,7 mio. Medewerkers: 47

Contact: Bram De Muer (CEO) – demuer@icsense.com016 58 97 02 – www.icsense.com

 

Showpad – Oost-Vlaanderen (Gent)

Showpad werd in 2011 opgericht. Het bedrijf opereert als platform om sales & marketing beter op elkaar af te stemmen. Deze start-up, met ook kantoren in San Francisco, zorgt zo voor productievere sales teams. Bovendien kunnen marketingafdelingen ook meer inzicht krijgen in de doeltreffendheid van hun sales content. Onder hun meer dan 500 klanten vinden we onder andere Werox, Audi en BASF.

Omzet: € 1,1 mio. Medewerkers: 40

Contact : Pieterjan Bouten (CEO) – pieterjan@showpad.com – 09 336 20 22 – www.showpad.com