EASI IS ‘L’ENTREPRISE DE L’ANNÉE®’ 2019

CLUEPOINTS KRIJGT DE PRIJS VOOR ‘SCALE-UP DE L’ANNÉE’ 2019

Brussel - De onderneming EASI uit Nijvel werd vanavond verkozen tot ‘L’Entreprise de l’Année®’ 2019. Voor de 24ste keer op rij organiseert EY deze prestigieuze prijsuitreiking in samenwerking met L’Echo en BNP Paribas Fortis. EASI werd verkozen door een professionele jury van prominenten uit de Belgische ondernemerswereld. De andere laureaten waren Dufour, John Cockerill, en Trendy foods. De prijs werd overhandigd aan Salvatore Curaba, CEO van de onderneming, door Elio Di Rupo, Minister-President van de Waalse Regering. EASI volgt zo Easyfairs op, de winnaar van 2018.

Tijdens de officiële ceremonie in het Auditorium 2000 op de Heizel, werd ook de prijs voor ‘Scale-up de l’Année’ 2019 uitgereikt. De onderneming CluePoints uit Louvain-la-Neuve kreeg de prijs voor jonge beloftevolle groeier uit Franstalig België. CluePoints mag zich zo de winnaar noemen van deze 7de editie en volgt daarbij Newpharma op. François Torche, CEO van CluePoints, nam de prijs in ontvangst uit handen van Willy Borsus, Vice-President en Minister van Economie van de Waalse Regering. De andere genomineerden voor deze prestigieuze prijs waren: Eura Nova, proUnity en Qualifio.

Een trofee met wereldwijde erkenning
EY organiseert de prijsuitreiking van ‘L’Entreprise de l’Année®’ sinds 1996 en beloont daarbij de ondernemingen in Franstalig België die zich onderscheiden met hun innoverende aanpak, internationalisering, ondernemingsgeest, strategische visie, financiële gezondheid en volharding in alle omstandigheden. EY rijkt deze prijs overal ter wereld uit waar het actief is, namelijk in meer dan 150 landen. De winnaars maken dus deel uit van een netwerk van winnende internationale bedrijven.
“EASI is een innovatief bedrijf, maar niet alleen door zijn producten en diensten. De onderneming onderscheidt zich door zijn participatieve managementmethode, die al sinds het begin van kracht is. Dit bedrijf, dat in 1999 werd opgericht, is zeer snel gegroeid in België en in het buitenland dankzij een innovatieve managementstijl. Vandaag de dag zijn 100% van de aandeelhouders van EASI medewerkers (werknemers en managers), in totaal 43 individuele aandeelhouders. Elke werknemer kan een aandeel in het kapitaal van de onderneming nemen en onder bepaalde voorwaarden aandeelhouder worden. EASI is een groep die momenteel meer dan 200 mensen in dienst heeft. Met deze prijs wilde de jury de steun van ondernemers en industriëlen aan groeiende bedrijven tonen. Die bedrijven handelen ethisch door hun participatief management en hun progressieve machts- en resultaatdeling met hun managers en werknemers. Bovendien wordt de ontwikkeling en innovatie van dit technologiebedrijf gestimuleerd door een managersteam dat loyaal is aan de ondernemer die EASI heeft opgericht”, benadrukt juryvoorzitter Laurent Levaux.
“De prijs voor ‘L’Entreprise de l’Année®’ wordt al 24 jaar toegekend aan de beste Belgische ondernemingen. De concurrentie tussen de verschillende finalisten, die allen van topniveau zijn in hun vakgebied, was bijzonder hevig. Met het toekennen van de prijs aan EASI, beloonde de jury het bedrijf uiteraard voor zijn sterke groei, maar ook voor zijn innovatieve bedrijfsmodel, zijn managementstijl gebaseerd op participatief management en op ‘performance in happiness’. Bovendien heeft het bedrijf uit Nijvel, dat een vaste waarde is in de Waalse ondernemerswereld, zijn ondernemingsgeest, zijn vermogen tot internationalisering, innovatie en de competentie van zijn teams bewezen. Met deze prijs hopen we dat dit succesvolle model een bron van inspiratie wordt voor bedrijven, managers en business schools in het hele land. Wij danken ook de andere genomineerden (Dufour, John Cockerill en Trendy foods) en feliciteren hen met hun benoeming”, zegt Marie-Laure Moreau, EY Regional Managing Partner voor Wallonië.

Over EASI, ‘L’Entreprise de l’Année®’ 2019
EASI, opgericht in 1999, is een Belgische IT-dienstverlener die oplossingen biedt die ontwikkeld zijn op basis van de nieuwste technologieën; en dat in domeinen zoals software en mobiele toepassingen, infrastructuur, cloud en beveiliging. EASI streeft naar een kort implementatieproces en een hoge toegevoegde waarde voor haar klanten.

Lijst met oud-winnaars van ‘L’Entreprise de l’Année®’

EASI vult het rijtje van winnaars aan: Easyfairs (2018), Spadel (2017), Daoust (2016), Pairi
Daiza (2015), Belourthe (2014), Tilman (2013), TPF (2012), Hamon (2011), Exki (2010),
Proximedia (2009), FIB Belgium (2008), Noukie’s (2007), Stûv (2006), Callataÿ et Wouters
(Sopra Banking Software) (2005), Pharmadeal (Ashfield) (2004), Euroscreen (2003), I.R.I.S.
Group (2002), Eurogentec (2001), EVS Broadcast Equipment (2000), IBA (1999), Ariane II
(Sogeti Belgium) (1998), Moorkens Projects (1997) en DB Associates (Colliers International
Belgium) (1996).

 

CluePoints wordt bekroond met de prijs voor ‘Scale-up de l’Année’
In het kader van de uitreiking van de prijs ‘L’Entreprise de l’Année®’ 2019 werd de scale-up CluePoints uit Louvain-la-Neuve uitgeroepen tot ‘Scale-up de l’Année’ 2019. CluePoints mag zich dus de winnaar noemen van de 7de editie en volgt daarbij Newpharma op. De prijs beloont beloftevolle Brusselse en Waalse scale-ups die zich in de ontwikkelingsfase bevinden en veel potentieel hebben. De wedstrijd heeft als doel om deze bedrijven te steunen en aan te moedigen, zodat ze zich blijven inzetten en blijvend innoveren. “CluePoints werd opgericht in 2012, en wordt beschouwd als een belangrijke speler in de life sciences industrie. Dankzij een samenwerkingsakkoord met de invloedrijke Amerikaanse FDA heeft het bedrijf de nodige geloofwaardigheid verworven voor de ontwikkeling en commercialisering van zijn ‘SMART engine’. Een management met ervaring in de farmaceutische sector, de creatie van een aanzienlijk aantal banen in België, en de groeiende omzet- en winstcijfers: dit zijn stuk voor stuk factoren die ons doen geloven dat CluePoints zeer binnenkort zal kunnen meedingen naar de prijs voor ‘L’Entreprise de l’Année®’”, benadrukt
juryvoorzitter en CEO van Noukie’s, Katia de Paepe.

“Sinds de start van deze wedstrijd in 2013 willen we jonge Brusselse en Waalse ondernemingen
met een sterk groeipotentieel ondersteunen en aanmoedigen. CluePoints voldoet volledig aan
deze voorwaarden. Het bedrijf uit Louvain-la-Neuve heeft de voorbije jaren al uitstekende
prestaties geleverd. Het is ideaal gepositioneerd om zijn expansie voort te zetten en ooit zelfs
‘L’Entreprise de l’Année®’ te worden. De onderneming is een waardige opvolger van
Newpharma, de winnaar van vorig jaar. We willen graag ook de andere genomineerden (Qualifio,
proUnity en Eura Nova) feliciteren en bedanken; zij waren eveneens zeer verdienstelijk”
, aldus
Carl Laschet, Associate Partner bij EY.

Over CluePoints, ‘Scale-up de l’Année’ 2019
Sinds zijn oprichting streeft CluePoints ernaar om wetenschappelijk onderzoek efficiënter te
maken en beter te monitoren. Dankzij een unieke strategische tool waaraan bijna 10 jaar werd
gewerkt, kan het bedrijf nu honderden klinische teams helpen om afwijkingen in hun gegevens
sneller op te sporen en het risico op fouten te vermijden wanneer een nieuw geneesmiddel op
de markt wordt gebracht. CluePoints hecht veel belang aan innovatie, transparantie en kwaliteit.
Twee van de tien grootste farmaceutische bedrijven ter wereld werken al met hen samen. In
2018 boekte de onderneming een omzet van 6,5 miljoen euro met zijn 53 medewerkers.

Lijst met oud-winnaars van ‘Scale-up de l’Année’
Newpharma (2018), Trasis (2017), Real Impact Analytics (2016), OncoDNA (2015), CEFALY
Technology (2014), en Odoo (2013).

Contacteer ons
Christophe Ballegeer Woordvoerder/porte-parole, EY
Christophe Ballegeer Woordvoerder/porte-parole, EY
Over EY