EASYFAIRS IS ‘L’ENTREPRISE DE L’ANNÉE®’ 2018

NEWPHARMA IS ‘SCALE-UP DE L’ANNÉE’ 2018

Brussel - Easyfairs is verkozen tot ‘L’Entreprise de l’Année®’ 2018. De organisator van beurzen volgt Spadel op, de winnaar van vorig jaar. De andere genomineerden waren: Desobry, Gobert, Mithra en Odoo. Dit is de 23ste editie van deze wedstrijd die wordt georganiseerd door EY in samenwerking met L’Echo en BNP Paribas Fortis. Premier Charles Michel overhandigde de trofee aan Éric Everard, CEO van Easyfairs.

‘Visit the future’, dat is de missie van Easyfairs. Het bedrijf streeft ernaar de gemeenschappen van dienst te zijn, hen een visie op hun toekomst te geven wanneer zij de events bezoeken, contacten tussen leden van eenzelfde gemeenschap te bevorderen en hen een echt transformerende ervaring te bieden. Met 218 evenementen in 17 landen, in Europa en op andere continenten, en 10 expositiehallen in België, Nederland en Zweden is Easyfairs toonaangevend in de sector van de beurzen. Easyfairs boekte in 2017 een omzet van 162 miljoen euro met zijn 705 medewerkers.

In het kader van de uitreiking van de prijs ‘L’Entreprise de l’Année®’ 2018 werd ook de winnaar van de ‘Scale-up de l’Année’ 2018 bekendgemaakt. De titel van ‘Scale-up de l’Année’ 2018 ging dit jaar naar Newpharma, met hoofdkantoor in Luik, als opvolger van Trasis, de winnaar van 2017. De andere genomineerden waren: Aproplan, Qover en Skylane Optics. Jérôme Gobbesso, CEO en co-founder van Newpharma, kreeg de trofee uit handen van Waals minister-president Willy Borsus.

Newpharma werd opgericht in 2008 en is de eerste online apotheek in België en een van de Europese leiders met meer dan 1 miljoen patiënten. Op zijn website www.newpharma.be biedt het leveringen aan in 12 landen vanuit Luik. Het beschikt over 4 andere lokale websites voor Frankrijk, Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Met meer dan 30.000 referenties en 750 merken onderscheidt Newpharma zich met een optimale specifieke logistiek en de capaciteit om de meeste bestellingen die voor de middag binnenkomen, binnen 24 uur te leveren. In 2017 boekte Newpharma een omzet van 63 miljoen euro met zijn 110 medewerkers.

Een trofee met wereldwijde erkenning

EY reikt de trofee van ‘L’Entreprise de l’Année®’ sinds 1996 uit aan ondernemingen in Franstalig België die zich onderscheiden met hun innoverende aanpak, hun internationalisering, hun ondernemingsgeest, hun strategische visie, hun financiële situatie en hun volharding in alle omstandigheden.

“Het winnen van de ‘Onderneming van het Jaar®’ award zorgt ervoor dat je deel uitmaakt van het netwerk van de andere winnende internationale bedrijven. Dit jaar was de concurrentie tussen de verschillende finalisten, die allen van topniveau zijn in hun vakgebied, bijzonder hevig.  Met het toekennen van de prijs aan Easyfairs heeft de jury besloten om diens grote groei, zijn potentieel en toekomstperspectieven te belonen. Daarnaast toont Easyfairs een ondernemende durf en bewijst het de kwaliteit van zijn strategie en de schaalbaarheid van zijn businessmodel. Bovendien demonstreert het bedrijf de kracht van internationalisering, innovatie en het belang van een sterk team. We hopen dat dit model een bron van inspiratie zal zijn voor bedrijven, managers en business schools. Wij danken en feliciteren ook de andere genomineerden (Desobry, Gobert, Mithra en Odoo) die ook zeer verdienstelijk waren”, zegt Marie-Laure Moreau, EY Regional Managing Partner voor Wallonië.

“Eric Everard, oprichter van Easyfairs, startte zijn bedrijf meer dan 30 jaar geleden op zijn studentenkot in Louvain-La-Neuve toen hij het eerste Europese salon van de student organiseerde. Sindsdien is Easyfairs blijven groeien, ook internationaal. Het organiseert vandaag 220 beurzen in 17 landen, waaronder ART Brussels hier bij ons, maar ook in Singapore, Shanghai of New York. Het businessmodel is ambitieus en vooral constant innoverend, wat leidt tot een groei van de omzet met 15% per jaar. De jury was helemaal gewonnen voor dit mooie start-upverhaal: 30 jaar geleden nog een kleine Belgische speler, vandaag in de wereldwijde top 15 van beursorganisatoren, met hoofdzetel in Brussel. Bovendien heeft Easyfairs nog mooie groeiperspectieven. Technologische innovatie, concepten ontworpen door Easyfairs die overal ter wereld worden overgenomen, operationele efficiëntie,... Dit alles met een stevige basis in governance, betrokkenheid van de bedrijfsleiders en met aandacht voor het personeel. Allemaal kwaliteiten die de jury overtuigd hebben”, benadrukt juryvoorzitter Laurent Levaux.

Easyfairs vult het rijtje van winnaars aan: Spadel (2017), Daoust (2016), Pairi Daiza (2015), Belourthe (2014), Tilman (2013), TPF (2012), Hamon (2011), Exki (2010), Proximedia (2009), FIB Belgium (2008), Noukie’s (2007), Stûv (2006), Callataÿ et Wouters (Sopra Banking Software) (2005), Pharmadeal (Ashfield) (2004), Euroscreen (2003), I.R.I.S. Group (2002), Eurogentec (2001), EVS Broadcast Equipment (2000), IBA (1999), Ariane II (Sogeti Belgium) (1998), Moorkens Projects (1997) en DB Associates (Colliers International Belgium) (1996).

Een beloning voor een jonge onderneming met een sterk groeipotentieel

Sinds 2013 kunnen jonge beloftevolle Brusselse en Waalse ondernemingen die in volle ontwikkeling zijn, meedingen naar de titel ‘Scale-up de l’Année’, vorig jaar nog ‘L’Entreprise Prometteuse de l’Année’. Dit jaar waren de genomineerde ondernemingen: Aproplan, Qover, Newpharma en Skylane Optics. Newpharma werd door de jury verkozen als opvolger van Trasis, de winnaar van 2017.

“Newpharma vertrok van een ongeschreven blad en slaagde erin een disruptief e-commercemodel te ontwikkelen in een nochtans heel traditionele markt. In enkele jaren tijd heeft de firma naam gemaakt met zijn merk en een groot aantal jobs gecreëerd. Ze bereidt zich nu voor op de verovering van de internationale markt en steunt daarvoor op een goed geoliede en uiterst georganiseerde logistiek. Het vrijwillige management heeft blijk gegeven van het dynamisme en de competenties die nodig zijn om op een dag ‘L’Entreprise de l’Année®’ te worden”, benadrukt juryvoorzitter, Baron Pierre Rion.

“Sinds de start van deze wedstrijd in 2013 wilden we jonge Brusselse en Waalse ondernemingen met een sterk groeipotentieel ondersteunen en aanmoedigen. Newpharma past perfect in dat plaatje. Het bedrijf heeft al uitstekende prestaties neergezet en is ideaal gepositioneerd om zijn expansie voort te zetten en ooit ‘L’Entreprise de l’Année®’ te worden. Het bedrijf is een waardige opvolger van Trasis, de winnaar van vorig jaar”, aldus Carl Laschet, Associate Partner bij EY.

Contacteer ons
Over EY