GENTSE ONTOFORCE WINT DE ‘PRIJS VAN DE VLAAMSE REGERING VOOR DE SCALE-UP VAN HET JAAR’ 2018

Brussel - In het kader van de uitreiking van de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2018, won Ontoforce uit Gent vanavond de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2018. De andere genomineerden waren Lemon Companies, Rombit en UgenTec. Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, overhandigde de prijs aan Hans Constandt, oprichter & CEO van Ontoforce. Ontoforce wint zo de 13de editie van deze prijs en is daarmee de opvolger van PlayPass.

Ontoforce wordt de ‘Google on steroids’ genoemd. Het bedrijf verovert in sneltempo de wereld met zijn vernieuwende technologie die complexe data ultrasnel en heel eenvoudig bevraagbaar maakt voor iedereen. Ontoforce werkt samen met internationaal gerenommeerde instituten, won tal van internationale prijzen en boort nu ook nieuwe markten aan. Ontoforce realiseerde in 2017 een omzet van 1,2 miljoen euro met 27 medewerkers.

Ontoforce verkozen tot Scale-up van het Jaar

In het kader van de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2018 werd ook de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2018 uitgereikt. Vorig jaar stond deze prijs nog bekend als de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’. De Vlaamse Regering wil met deze prijs snelgroeiende ondernemingen in volle ontwikkelingsfase belonen voor hun geleverde inspanningen en hen motiveren om op hetzelfde elan verder te gaan. Ontoforce werd door de jury verkozen als winnaar en volgt zo PlayPass op, de laureaat van 2017.

“Ontoforce is een zeer sterke kandidaat en een verdiende winnaar van de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’. Het is een ondernemersidee geboren uit een persoonlijk verhaal met een sterke motivatie. De jury is overtuigd dat het concept van ‘time squeezing’ waarin Ontoforce specialiseert, een sterk Unique Selling Point is. De relevantie van de technologie van Ontoforce is ook bewezen: na eerst de conservatieve farmasector wakker te hebben geschud en zeer mooie referenties te hebben opgebouwd (meer dan de helft van de topbedrijven in de farma-industrie is klant van Ontoforce), staan ze nu klaar om uit te breiden naar andere sectoren. Deze flexibiliteit zien we ook terug in de strategische positionering: van B2C vervelde het bedrijf naar B2B. Die roots in B2C vallen op door de klantgerichte bruikbaarheid van het product. Dit maakt een attractieve, schaalbare en robuuste verkooppropositie aan een interessante prijszetting mogelijk. Tenslotte heeft Ontoforce zich snel op andere continenten gericht. De jury meent dat Ontoforce een sterk team heeft met een gezonde dosis ambitie en dus een grote kans heeft om zijn strategische groeidoelstellingen te realiseren”, zegt Jurgen Ingels, voorzitter van de jury.

“DePrijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ dient om beloftevolle Vlaamse ondernemingen te belonen en onder de aandacht te brengen. Ontoforce demonstreert hoe een nieuw bedrijf zijn plaats in een oude markt kan opeisen door innovatieve oplossingen te bieden. Ontoforce kan anderen inspireren en maakt, mits verdere ontwikkeling, kans om ooit de ‘Onderneming van het Jaar®’ te worden”, aldus Stefan Olivier, vennoot en Markets Leader EY België.

Contacteer ons
Christophe Ballegeer Woordvoerder/porte-parole, EY
Christophe Ballegeer Woordvoerder/porte-parole, EY
Over EY