I-CARE IS ‘L’ENTREPRISE DE L’ANNÉE®’ 2020

PROXYCLICK KRIJGT DE PRIJS VOOR ‘SCALE-UP DE L’ANNÉE’ 2020

Brussel - De onderneming I-care uit Bergen werd vanavond verkozen tot ‘L’Entreprise de l’Année®’ 2020. De 25e editie van deze prestigieuze prijsuitreiking die georganiseerd wordt door EY in samenwerking met L’Echo en BNP Paribas Fortis, vond voor de eerste keer virtueel plaats. I-care werd geselecteerd uit de genomineerden Dubuisson, Efficy, Technord en TRBA door een professionele jury van prominenten uit de Belgische ondernemerswereld. Fabrice Brion, CEO van de onderneming, ontving de prijs uit handen van premier Alexander De Croo. I-care volgt zo EASI op, de winnaar van ‘L’Entreprise de l’Année®’ 2019.

Tijdens deze virtuele editie werd ook de prijs voor ‘Scale-up de l’Année’ 2020 uitgereikt. De scale-up Proxyclick uit Sint-Pieters-Woluwe ontving deze prijs als bloeiende jonge onderneming. Proxyclick mag zich dus de winnaar noemen van de 8e editie, en volgt daarmee CluePoints op. Minister David Clarinval, minister van Zelfstandigen en kmo’s, overhandigde de trofee aan Gregory Blondeau, oprichter en CEO van Proxyclick. De andere genomineerden voor deze prestigieuze prijs waren BePark, EyeD Pharma, La Niche en Sortlist.

Een trofee met wereldwijde erkenning

EY organiseert de verkiezing van ‘L’Entreprise de l’Année®’ sinds 1996 en beloont hiermee de ondernemingen in Franstalig België die zich onderscheiden met hun innoverende aanpak, internationalisering, ondernemingsgeest, strategische visie, financiële gezondheid en volharding in alle omstandigheden.

Dit jaar was de concurrentie tussen vijf uitstekende finalisten opnieuw hevig. Met I-care bekroont de jury dit Belgische paradepaardje op het vlak van intellectuele en technologische diensten. I-care wekt enthousiasme op met zijn innovaties waarvoor het tal van octrooien vastlegde: maar liefst 10 sedert maart ondanks de Covid-pandemie, en ook omwille van een indrukwekkende groei met 35% per jaar, en dit reeds gedurende 15 jaar, in België en vooral wereldwijd”, benadrukt juryvoorzitter Laurent Levaux.

De jury was ook gecharmeerd door de niet-hiërarchische wendbaarheid van de onderneming, een bron van motivatie voor de teams. ‘We want to be the best’ is het motto van de talentvolle medewerkers die eenheid en cohesie aan de dag leggen. I-care is een mooi voorbeeld van een onderneming met intellectuele diensten dat met veel lef heeft ingespeeld op één van de belangrijkste behoeften van de industriële ondernemingen”, aldus Marie-Laure Moreau, partner bij EY en verantwoordelijk voor Wallonië.

Proxyclick wordt bekroond met de prijs voor ‘Scale-up de l’Année’

In het kader van de uitreiking van de prijs ‘L’Entreprise de l’Année®’ 2020 werd Proxyclick, de scale-up uit Sint-Pieters-Woluwe, uitgeroepen tot ‘Scale-up de l’Année’ 2020. Proxyclick mag zich dus de winnaar noemen van de 8e editie, en volgt daarbij CluePoints op.

De prijs beloont Brusselse en Waalse scale-ups die zich in de ontwikkelingsfase bevinden,veel potentieel hebben en een beloftevolle toekomst tegenmoet gaan. De wedstrijd is bedoeld om deze bedrijven te steunen en aan te moedigen, zodat ze zich blijven inzetten.

Sedert eind 2014 richt Proxyclick zijn activiteiten op de ontwikkeling van digitale oplossingen voor bezoekersregistratie aan het onthaal van bedrijven. Zijn dienstenaanbod, dat zich vooral richt op de digitalisering van inkomende en uitgaande personen, plaatst Proxyclick wereldwijd in het hart van een ecosysteem dat toegangscontrole, beheer van vergaderzalen, wifi-toegang en zelfs de geautomatiseerde verwerking van documenten voor bezoekers omvat. Dankzij het volledig geïntegreerde beheer van deze stromen kon het bedrijf zich opwerpen als cruciale partner van mondiale spelers”, benadrukt juryvoorzitter Baron Pierre Rion.

“Een management met ervaring in de sector, een belangrijke openheid voor de internationale markt, een aanzienlijk aantal jobcreaties in België, alsook een omzet en een resultaat die een mooie groei laten optekenen. Deze sterke troeven doen ons vermoeden dat Proxyclick binnenkort wel eens zou kunnen meedingen naar de felbegeerde prijs van ‘L’Entreprise de l’Année®’”, voegt Carl Laschet, bestuurder bij EY, hier nog aan toe.

Over I-care, ‘L’Entreprise de l’Année®’ 2020

Hoofdkantoor: Bergen

Omzet: € 38 miljoen

Aantal medewerkers: 450

Fabrice Brion richtte 16 jaar geleden I-care op in Bergen. I-care is marktleider op het vlak van kunstmatige intelligentie voor industrieel predictief onderhoud. Met meer dan 450 medewerkers in 11 landen biedt I-care vandaag wereldwijd het beste platform voor het beheer van de gezondheidstoestand van industriële machines. Dankzij de I-care-oplossingen zijn de industriële uitrustingen veiliger, productiever, rendabeler en minder vervuilend.

www.icareweb.com

Lijst met oud-winnaars van ‘L’Entreprise de l’Année®

I-care vult het rijtje van winnaars aan: EASI (2019), Easyfairs (2018), Spadel (2017), Daoust (2016), Pairi Daiza (2015), Belourthe (2014), Tilman (2013), TPF (2012), Hamon (2011), Exki (2010), Proximedia (2009), FIB Belgium (2008), Noukie’s (2007), Stûv (2006), Callataÿ et Wouters (Sopra Banking Software) (2005), Pharmadeal (Ashfield) (2004), Euroscreen (2003), I.R.I.S. Group (2002), Eurogentec (2001), EVS Broadcast Equipment (2000), IBA (1999), Ariane II (Sogeti Belgium) (1998), Moorkens Projects (1997) en DB Associates (Colliers International Belgium) (1996).

Over Proxyclick, 'Scale-up de l'Année' 2020

Hoofdkantoor: Sint-Pieters-Woluwe

Omzet: Niet meegedeeld

Aantal medewerkers: 80

Als specialist in bezoekersbeheer aan het onthaal helpt Proxyclick bedrijven een antwoord te bieden op hun eisen inzake veiligheid, gezondheid, gegevensbescherming en imago. Met klanten in meer dan 100 landen en met meer dan 30 miljoen geregistreerde bezoekers is Proxyclick een onbetwiste leider en telt het onder meer L’Oréal, Airbnb, UCB en Sodexo onder zijn klanten.

www.proxyclick.com

Lijst met oud-winnaars van 'Scale-up de l'Année'

CluePoints (2019), Newpharma (2018), Trasis (2017), Real Impact Analytics (2016), OncoDNA (2015), CEFALY Technology (2014) en Odoo (2013).

 

Contacteer ons
Christophe Ballegeer Woordvoerder/porte-parole, EY
Christophe Ballegeer Woordvoerder/porte-parole, EY
Over EY