LEMON COMPANIES, ONTOFORCE, ROMBIT & UGENTEC GENOMINEERDEN ‘PRIJS VAN DE VLAAMSE REGERING VOOR DE SCALE-UP VAN HET JAAR’ 2018

In het kader van de uitreiking van de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2018 stelt EY, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, de genomineerden voor de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2018 voor. De finalisten voor de 13de editie, die tot vorig jaar ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ heette, zijn: Lemon Companies (Kontich), Ontoforce (Gent), Rombit (Antwerpen) en UgenTec (Hasselt). De winnaar wordt bekendgemaakt op dinsdag 16 oktober.

De Vlaamse Regering wil met de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’, een onderneming ondersteunen die zich duidelijk kan manifesteren als groeier. De award wordt dit jaar voor de 13de maal uitgereikt. Een professionele jury, onder het voorzitterschap van Jurgen Ingels, Founding Partner van Smartfin Capital,  selecteerde de genomineerden aan de hand van verschillende selectiecriteria, waaronder het potentieel om in de toekomst ‘Onderneming van het Jaar®’ te worden.

 

“Het doel van de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ is om ambitieuze, snelgroeiende ondernemers, die een cruciale rol in onze economie en welvaart spelen, te steunen en aan te moedigen. De award is een beloning voor wat deze talentvolle bedrijven reeds bereikten en een duwtje in de rug om vooral door te gaan met investeren, vernieuwen en internationaal door te groeien tot marktleiders.”, aldus Stefan Olivier - vennoot en Markets Leader EY België.

 

De winnaar zal softwarebedrijf PlayPass, de laureaat van de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ 2017 opvolgen. Welke genomineerde het zal halen, wordt aangekondigd door de jury, onder het voorzitterschap van Jurgen Ingels, op dinsdag 16 oktober. Deze wedstrijd vindt plaats in het kader van de 24ste editie van de ‘Onderneming van het Jaar®’-award. De genomineerden voor de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2018 zijn Ardo (Ardooie), Decospan (Menen) en Reynaers Group (Duffel).

 

 

 

Graag nodigen wij u uit op de prijsuitreiking van de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2018 en ‘Onderneming van het Jaar’ 2018 op dinsdag 16 oktober in het Auditorium 2000 op de Heizel in Brussel. Het evenement start om 17u stipt.


Registratie voor dit evenement is verplicht. U kan zich eenvoudig inschrijven via e-mail bij tobias.vanassche@citigatedewerogerson.com met vermelding ‘inschrijving Onderneming van het Jaar’ 2018 en het aantal personen + naam + medium. Inschrijven vóór 8 oktober 2018.

 

Voor meer informatie kunt u steeds terecht bij:

- Christophe Ballegeer (EY) op het nummer 02 774 90 07 of 0475 98 33 10,

via e-mail: christophe.ballegeer@be.ey.com

- Tobias Van Assche (Citigate Dewe Rogerson) op het nummer 0475 53 94 05,

via e-mail: tobias.vanassche@citigatedewerogerson.com

Website: www.ondernemingvanhetjaar.be

Twitter: #ovhj18

 

 

Over de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’

 

EY organiseert de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’, tot vorig jaar ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’, sinds 2005 in het Nederlandstalige landsgedeelte, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, en sinds 2013 in het Franstalige landsgedeelte, in samenwerking met L’Echo en BNP Paribas Fortis. Dit evenement vindt plaats in het kader van de uitreiking van de ‘Onderneming van het Jaar®’.

 

Selectie

Om in aanmerking te komen voor de ‘Scale-up van het Jaar’-award, moeten de kandidaat-bedrijven voldoen aan vastgelegde selectiecriteria. Ze worden onderworpen aan een kwantitatief en kwalitatief onderzoek, alsook aan een door EY uitgevoerde screening. Een onafhankelijke jury kiest na een persoonlijk interview met de finalisten de uiteindelijke winnaar van de ‘Scale-up van het Jaar’-award.

 

 

 

Jury

De jury wordt dit jaar voor het eerst voorgezeten door Jurgen Ingels (Founding Partner Smartfin Capital) en telt vertegenwoordigers uit de bedrijfswereld en het academische leven.

 

Andere leden van de jury zijn:

David De Wever (CEO, PlayPass, De ‘Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ 2017) – Daniël Verlé (Afdelingshoofd Diensten, Agentschap Ondernemen) – Hans Crijns (Professor & Partner, Vlerick Business School – Daan De Wever (Managing Director, Destiny) – Karen Boers (Managing Director, startups.be) – Edgard Vermeersch (CEO en Founder, Itineris) – Frederik Vandenberghe (CFO, Skyline Communications) – Nadia Jansen (CEO, Building Group Jansen) – Tom Michielsen (Redacteur, De Tijd).

 

De laureaat van dit jaar vervoegt het lijstje winnaars van de afgelopen jaren, namelijk: Playpass (2017) – MediaGeniX (2016) – Destiny (2015) – CMOSIS (2014) – Medec (2013) – Itineris (2012) – Skyline Communications (2011) – Clear2Pay (2009) – Netlog (2008) – Financial Architects (2007) – Transics (2006) – Televic (2005).

 

De genomineerde bedrijven voor de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2018

 

Lemon Companies (Kontich)

Lemon Companies, opgericht in 2015, is een jong en dynamisch technologiebedrijf met een breed aanbod aan producten en diensten. De jonge onderneming ondersteunt bedrijven met creatieve oplossingen voor hun platform, zowel on- als offline. Daarnaast bieden ze ook een waaier aan andere diensten zoals netwerkoplossingen, IT-diensten en webondersteuning.

 

Geconsolideerde Omzet: 2,7 miljoen euro - Medewerkers: 25

 

Contact: Filip Smet (CEO); filip.smet@lemoncompanies.com

 

Ontoforce (Gent)

Ontoforce wordt de ’Google on steroids’ genoemd en verovert in sneltempo de wereld met hun vernieuwende technologie die de steeds groeiende massa van complexe data ultrasnel en heel simpel bevraagbaar maakt, voor iedereen. Ontoforce werkt samen met internationaal gerenommeerde instituten, won tal van internationale prijzen en boort nu ook nieuwe markten aan.

 

Omzet 2017: €1,2 miljoen - Medewerkers: 27

Contact: Hans Constandt (Founder & CEO) – hans.constandt@ontoforce.com – 0477 566 102 – www.ontoforce.com

 

 

Rombit (Antwerpen)

Rombit maakt organisaties efficiënter en veiliger. Het Internet of Things-bedrijf, opgericht in 2012, ontwikkelt totaaloplossingen voor overheden en grote ondernemingen. Het connecteert personeel, materieel en devices via één overzichtelijk cloudplatform. Rombits’ R&D team ontwikkelde unieke ‘Internet of Things’-producten die het zelf en via partners in de markt zet: de Romware™ industriële wearable en het digitale parkeerverbodsbord A-Sign™. Rombit hoopt in 2018 haar omzet van 2017 bijna te verdubbelen.

 

Omzet 2017: €4,7 miljoen - Medewerkers: 70

Contact: Charlotte Sterkens (Communications Officer) – charlotte.sterkens@rombit.be – 0499 331 073 – www.rombit.be

 

 

UgenTec (Hasselt)

UgenTec is een BIO-IT bedrijf gespecialiseerd in software voor automatische analyse van DNA-resultaten. De oplossing helpt laboratoria hun DNA-analyses sneller te verwerken. UgenTec gebruikt eigen artificiële intelligentie om alle resultaten nauwkeuriger en gestandaardiseerd te analyseren. Daarmee vervangt het het tijdrovende manuele werk van wetenschappers en voorkomt het menselijke fouten. Het bedrijft heeft partnerships met industrieleiders zoals Siemens Healthineers, R-Biopharm en MdxHealth.

 

 

Omzet 2017: € 0,6 miljoen - Medewerkers: 38

Contact: Wouter Uten (COO) – wouter.uten@ugentec.com – 0488 81 50 44 – Steven Verhoeven (CEO)  – steven.verhoeven@ugentec.com – +1 857 453 0425 – www.ugentec.com

Over EY