MEURENS NATURAL IS ‘L’ENTREPRISE DE L’ANNÉE®’ 2022 AEROSPACELAB KRIJGT DE PRIJS VOOR ‘SCALE-UP DE L’ANNÉE’ 2022

MEURENS NATURAL IS ‘L’ENTREPRISE DE L’ANNÉE®’ 2022 AEROSPACELAB KRIJGT DE PRIJS VOOR ‘SCALE-UP DE L’ANNÉE’ 2022

Brussel, 5 december 2022. De onderneming Meurens Natural uit Herve werd vanavond verkozen tot ‘L’Entreprise de l’Année®’ 2022. De co–CEO’s, Bénédicte en Bruno Meurens, ontvingen deze prestigieuze prijs uit handen van minister Georges Gilkinet, vice-eersteminister en minister van Mobiliteit, naar aanleiding van de 27e editie van deze prijsuitreiking, die georganiseerd wordt door EY in samenwerking met L’Echo en BNP Paribas Fortis. Meurens Natural werd geselecteerd uit de laureaten Atenor en La Laiterie des Ardennes door een professionele jury van prominenten uit de Belgische ondernemerswereld. Meurens Natural volgt zo Odoo op, de winnaar van ‘L’Entreprise de l’Année®’ 2021.

Tijdens deze editie werd ook de prijs uitgereikt voor de ‘Scale-up de l’Année’ 2022. De scale-up Aerospacelab uit Mont-Saint-Guibert ontving deze prijs voor bloeiende jonge onderneming. Aerospacelab mag zich dus de winnaar noemen van deze 10e editie, en volgt daarmee Cowboy op. Minister van Economie Willy Borsus, vice-president van Wallonië, overhandigde de prijs. De andere genomineerden voor deze prestigieuze prijs waren AppTweak, Cognivia en EMAsphere.

Een trofee met wereldwijde erkenning

EY organiseert de verkiezing van ‘L’Entreprise de l’Année®’ sinds 1996, en beloont daarmee de ondernemingen in Franstalig België die zich onderscheiden met hun wil om te ondernemen en innoveren, maar ook met hun zin voor strategie en competitiegeest, hun openheid op de wereld en hun voorbeeldig bestuur.

Dit jaar wisten drie performante en originele ondernemingen de jury te bekoren. Met Meurens Natural beloont de jury een onderneming die een bliksemsnelle groei kende met bijzonder innovatieve bioproducten. Meurens Natural exporteert zijn producten naar de grootste spelers van de voedingsmiddelensector in Europa. Het is vooral het verhaal van een broer en een zus die het familiebedrijf met hard werk en op intelligente wijze hebben omgevormd. Beiden hebben risico’s genomen en zijn echte ondernemers, die hopelijk een voorbeeld zullen zijn voor tal van jonge Walen en Brusselaars”, benadrukt juryvoorzitter Laurent Levaux.

Sinds de start van deze wedstrijd wilden we ondernemingen met een sterk groeipotentieel ondersteunen en aanmoedigen, zowel in Brussel als Wallonië. We zijn fier dat we mooie succesverhalen kunnen brengen zoals dat van Meurens Natural, maar ook van de andere kandidaten, Atenor en La Laiterie des Ardennes. Het zijn inspirerende bedrijfsmodellen die meegaan met de tijd. Vandaag evolueert de bedrijfswereld naar productieprocessen die meer aandacht hebben voor ESG-criteria. De groei mag niet meer ten koste gaan van de planeet en het welzijn van de mens. Al onze kandidaten dragen hiertoe bij in hun domein; zij verdienen dan ook meer dan ooit onze waardering”, aldus Marie-Laure Moreau, partner bij EY en verantwoordelijk voor Wallonië

Meer informatie over Meurens Natural, ‘L’Entreprise de l’Année®’ 2022, vindt u door hierte klikken.

Klik hier voor de lijst met oud-winnaars.

Aerospacelab wordt bekroond met de prijs voor ‘Scale-up de l’Année’

In het kader van de uitreiking van de prijs ‘L’Entreprise de l’Année®’ 2022 werd de scale-up Aerospacelab uit Mont-Saint-Guibert uitgeroepen tot ‘Scale-up de l’Année’ 2022. Aerospacelab mag zich dus de winnaar noemen van deze 10e editie, en volgt daarmee Cowboy op.

De prijs beloont Brusselse en Waalse scale-ups die zich in een ontwikkelingsfase bevinden en veel toekomstpotentieel hebben. Met deze wedstrijd willen we die bedrijven steunen en aanmoedigen, zodat ze zich blijven inzetten.

Aerospacelab is een atypisch project in het Franstalige economische landschap. Met dit ambitieuze project wil Aerospacelab niet alleen de nieuwe generatie satellieten ontwikkelen en commercialiseren, maar ook data en informatie commercialiseren”,benadrukt juryvoorzitter ad interim Pierre De Muelenaere.

“Dit complexe project wist de jury van de editie 2022 van de ‘Scale-up de l’Année’ te bekoren met zijn visie, competentie en de inzet van zijn team. Aerospacelab is een moeilijk project, maar heeft een sterk lokaal en internationaal potentieel waardoor het in staat is een belangrijk ecosysteem te creëren dankzij zijn bereik en zijn 2 gigafabrieken. De oplossingen van Aerospacelab verbeteren de efficiëntie van de relevante industrieën door geospatiale intelligentie zowel bruikbaar als betaalbaar te maken.”, voegt Sophie Lefèvre, executive director bij EY, toe. 

 

Over EY