ROBOVISION UIT GENT WINT DE ‘PRIJS VAN DE VLAAMSE REGERING VOOR DE SCALE-UP VAN HET JAAR’ 2020

Brussel - Robovision uit Gent sleepte deze avond de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2020 in de wacht. Dat gebeurde tijdens de uitreikingsceremonie van de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2020. De andere genomineerden voor deze prestigieuze prijs waren FibriCheck, THEO Technologies en Unifly. Robovision ontving de prijs uit handen van Vlaams minister-president Jan Jambon. Als 15de winnaar van de prestigieuze titel treedt Robovision in de voetsporen van het Leuvense Guardsquare, de winnaar van 2019.

Robovision ontwikkelt Deep Learning software toegepast in Agri, Medical, Security, en Manufacturing. Het verhoogt de efficiëntie voor bedrijven die investeren in AI en laat non-coders toe om zelfstandig de technologie in te zetten in hun werkomgeving. Robovision groeit en verdubbelt jaarlijks, nu al 3 jaar op rij. Het team groeit mee. Steeds meer internationale machinebouwers zien de competitieve kracht van geaugmenteerde intelligentie in hun machines en kiezen voor Robovision als oplossing.

Robovision verkozen tot Scale-up van het Jaar

Tijdens de ceremonie die werd gehouden in het kader van de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2020, werd ook de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2020 uitgereikt. Robovision uit Gent werd dit jaar door de jury verkozen als winnaar en volgt zo Guardsquare op, de laureaat van 2019.

De ‘Scale-up van het Jaar’-award is een prestigieuze prijs, uitgereikt door de Vlaamse Regering, die snelgroeiende ondernemingen in volle ontwikkelingsfase beloont voor hun geleverde inspanningen, én hen motiveert om op hetzelfde elan verder te gaan. De jury beloont immers de kandidaat waarvan zij geloven dat het ooit een winnaar van ‘Onderneming van het Jaar® kan worden.

“Met zijn bewezen, baanbrekende propositie is Robovision de verdiende winnaar van de ‘Prijs van de Vlaamse regering voor de Scale-up van het Jaar’. De technologie van Robovision democratiseert Artificial Intelligence in de markt en is breed toepasbaar: van de landbouwsector tot de productie-industrie tot in slimme steden. Het groeipotentieel en de impact van het bedrijf is groot, en dit zowel in België als in het buitenland. Daarnaast dienen we ook de sterke visie van CEO Jonathan Berte te onderstrepen”, verklaart Hans Crijns, Professor van de Vlerick Business School en voorzitter van de jury, de keuze voor Robovision.

“DePrijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ wordt toegekend aan bedrijven die het in zich hebben om ooit ‘Onderneming van het Jaar®’ te worden, en daar is de jury met de keuze voor Robovision ook helemaal van overtuigd. Robovision is winstgevend en beschikt over voldoende cashflow om zich zelfstandig te ontwikkelen en te groeien. CEO Jonathan Berte is een gedreven en visionaire CEO die het bedrijf zonder twijfel naar de top zal leiden”, aldus Stefan Olivier, vennoot EY België.

Robovision vervoegt als laureaat van 2020 het mooie lijstje winnaars van de afgelopen jaren, namelijk: Guardsquare (2019) – Ontoforce (2018) – Playpass (2017) – MediaGeniX (2016) – Destiny (2015) – CMOSIS (2014) – Medec (2013) – Itineris (2012) – Skyline Communications (2011) – Clear2Pay (2009) – Netlog (2008) – Financial Architects (2007) – Transics (2006) – Televic (2005).

Contacteer ons
Christophe Ballegeer Porte parole EY, EY
Christophe Ballegeer Porte parole EY, EY
Over EY