STOW IS ‘ONDERNEMING VAN HET JAAR®’ 2020

ROBOVISION WINT ‘PRIJS VAN DE VLAAMSE REGERING VOOR DE SCALE-UP VAN HET JAAR’ 2020

Brussel - Stow uit Spiere-Helkijn werd deze avond bekroond met de titel ‘Onderneming van het Jaar®’ 2020. Stow CEO Jos De Vuyst ontving de prestigieuze award uit handen van eerste minister Alexander De Croo. De 26e editie van de award, georganiseerd door EY in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, vond voor het eerst virtueel plaats. Een professionele jury, met vertegenwoordigers uit de top van het Belgische bedrijfsleven en de academische wereld, verkoos Stow boven de andere finalisten Abriso-Jiffy, Konings en Van Marcke. Stow volgt hiermee Kinepolis op, de laureaat van vorig jaar.

Daarnaast werd tijdens deze virtuele editie ook de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2020 uitgereikt. Die prijs wordt toegekend aan Vlaamse groeibedrijven die het afgelopen jaar een mooi parcours hebben afgelegd. De eer viel dit jaar te beurt aan Robovision uit Gent. Robovision haalde het voor FibriCheck, THEO Technologies en Unifly. Robovision ontving de prijs uit handen van Vlaams minister-president Jan Jambon. Als 15de winnaar van de prestigieuze titel treedt Robovision in de voetsporen van het Leuvense Guardsquare, de winnaar van 2019.

Bekroning voor Belgische bedrijven die zich onderscheiden

EY organiseert de award voor ‘Onderneming van het Jaar®’ sinds 1995. Al 26 jaar zet de prijs Belgische bedrijven in de kijker die zich onderscheiden door hun innovatieve aanpak, gedurfde en internationale visie, strategie, gezonde financiële positie, geëngageerd teamwork, deugdelijk bestuur, ambitie en volharding om verder te groeien.

Tijdens deze speciale virtuele editie van de ‘Onderneming van het Jaar®’, overhandigde eerste minister Alexander De Croo de trofee aan Jos De Vuyst, CEO Stow.

Wij zijn fier dat we deze editie van onze prestigieuze award, ondanks de omstandigheden, toch hebben kunnen laten doorgaan. Want onze ondernemingen zorgen voor welvaart en welzijn, waar nu meer dan ooit behoefte aan is. Belgische ondernemers zijn doorzetters die met veerkracht en weerbaarheid deze donkere periode zullen doorkomen. Meer dan ooit verdienen zij onze erkenning”, reageert Rudi Braes, Vice-Chair EY EMEIA.

“De ‘Onderneming van het Jaar® award lauwert unieke Belgische bedrijven die getuigen van een ambitieuze strategie en succesvol management. Stow opereert al meer dan veertig jaar in de snelgroeiende logistieke markt en speelt met succes in op de continue veranderende trends in de supply chain sector. Groei zit in het DNA van de onderneming: zo zijn ze gegroeid van een regionale speler naar Europees marktleider tussen 2014 en 2019. De doorgedreven focus op hoge efficiëntie doorheen alle processen en producten, leidt tot operational excellence binnen het bedrijf”, licht Michèle Sioen, voorzitster van de jury, toe.

Patrick Rottiers, CEO van EY België vult aan: “De onderneming heeft kortom alles om relevant te zijn én te blijven in de toekomst. Ik ben blij dat we Stow dit jaar ondanks Covid-19 toch met de titel ‘Onderneming van het Jaar®’ 2020 hebben kunnen bekronen. De pandemie mag dan veel dwarsbomen, maar niet onze ambitie om de ondernemers van het land in de spotlight te zetten en te lauweren. Stow vormt bovendien een mooi voorbeeld van ondernemerschap zonder opgeven en met het voortdurend aanpassen aan omstandigheden en inspelen op nieuwe opportuniteiten.

Robovision verkozen tot Scale-up van het Jaar

Tijdens de ceremonie die werd gehouden in het kader van de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2020, werd ook de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2020 uitgereikt. Robovision uit Gent werd dit jaar door de jury verkozen als winnaar en volgt zo Guardsquare op, de laureaat van 2019.

De ‘Scale-up van het Jaar’-award is een prestigieuze prijs, uitgereikt door de Vlaamse Regering, die snelgroeiende ondernemingen in volle ontwikkelingsfase beloont voor hun geleverde inspanningen, én hen motiveert om op hetzelfde elan verder te gaan. De jury beloont immers de kandidaat waarvan zij geloven dat het ooit een winnaar van ‘Onderneming van het Jaar® kan worden.

“Met zijn bewezen, baanbrekende propositie is Robovision de verdiende winnaar van de ‘Prijs van de Vlaamse regering voor de Scale-up van het Jaar’. De technologie van Robovision democratiseert Artificial Intelligence in de markt en is breed toepasbaar: van de landbouwsector tot de productie-industrie tot in slimme steden. Het groeipotentieel en de impact van het bedrijf is groot, en dit zowel in België als in het buitenland. Daarnaast dienen we ook de sterke visie van CEO Jonathan Berte te onderstrepen”, verklaart Hans Crijns, Professor van de Vlerick Business School en voorzitter van de jury, de keuze voor Robovision.

“DePrijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ wordt toegekend aan bedrijven die het in zich hebben om ooit ‘Onderneming van het Jaar®’ te worden, en daar is de jury met de keuze voor Robovision ook helemaal van overtuigd. Robovision is winstgevend en beschikt over voldoende cashflow om zich zelfstandig te ontwikkelen en te groeien. CEO Jonathan Berte is een gedreven en visionaire CEO die het bedrijf zonder twijfel naar de top zal leiden”, aldus Stefan Olivier, vennoot EY België.

Winnaar ‘Onderneming van het Jaar®’ 2020

Hoofdzetel: Spiere-Helkijn

Omzet: € 614 miljoen

Aantal medewerkers: 1.750

Stow is een aanbieder van industriële stockageoplossingen. Door een gestage organische groei en meerdere acquisities is Stow uitgegroeid tot een Europese leider met vestigingen in de meeste Europese landen. Stow blijft inspelen op een snel groeiende en veranderende markt met innovatieve oplossingen.

www.stow-group.com

Lijst winnaars 'Onderneming van het Jaar®

Stow is de 26e naam op de indrukwekkende lijst van winnaars van de afgelopen jaren met Kinepolis (2019), Ardo (2018), WDP (2017), Vyncke (2016), DEME (2015), Katoen Natie (2014), Willemen Groep (2013), La Lorraine Bakery Group (2012), Soudal (2011), Taminco (2010), Studio 100 (2009), Cartamundi (2008), Groep H. Essers (2007), Metris (2006), Option (2005), Deceuninck (2004), Miko (2003), Omega Pharma (2002), Resilux (2001), Melexis (2000), Sioen Industries (1999), Compex (1998), Icos Vision Systems (1997), ECA (1996) en Real Software (1995).

Winnaar ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2020

Hoofdzetel: Zwijnaarde

Omzet: € 4 miljoen

Aantal medewerkers: 60

Robovision ontwikkelt Deep Learning software toegepast in Agri, Medical, Security en Manufacturing. Het verhoogt de efficiëntie voor bedrijven die investeren in AI en laat non-coders toe om zelfstandig de technologie in te zetten in hun werkomgeving.

Robovision groeit en verdubbelt jaarlijks, nu al 3 jaar op rij. Het team groeit mee. Steeds meer internationale machinebouwers zien de competitieve kracht van geaugmenteerde intelligentie in hun machines en kiezen voor Robovision als oplossing.

www.robovision.ai

Lijst winnaars ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’

Robovision vervoegt als laureaat van 2020 het mooie lijstje winnaars van de afgelopen jaren, namelijk: Guardsquare (2019) – Ontoforce (2018) – Playpass (2017) – MediaGeniX (2016) – Destiny (2015) – CMOSIS (2014) – Medec (2013) – Itineris (2012) – Skyline Communications (2011) – Clear2Pay (2009) – Netlog (2008) – Financial Architects (2007) – Transics (2006) – Televic (2005).

Contacteer ons
Christophe Ballegeer Woordvoerder/porte-parole, EY
Christophe Ballegeer Woordvoerder/porte-parole, EY
Over EY