TRASIS IS ‘L’ENTREPRISE PROMETTEUSE DE L’ANNÉE’ 2017

Lundi 16 octobre 2017 — Brussel. In het kader van de uitreiking van de ‘L’Entreprise de l’Année®’  2017 award werd vanavond ook de winnaar van ‘L’Entreprise Prometteuse de l’Année’ 2017 bekendgemaakt. De titel ging dit jaar naar Trasis dat Real Impact Analytics, de winnaar van vorig jaar opvolgt. De overige genomineerden zijn: Edebex, Lasea en Redpharma. Gauthier Philippart, CEO van Trasis, ontving de prijs uit handen van Pierre-Yves Jeholet, viceminister-president van de Waalse regering en minister van Economie, Industrie, Informatisering, Digitalisering, Werk, Vorming en Onderwijs.

Trasis ontwikkelt, produceert en verdeelt wereldwijd toestellen die radiofarmaceutische synthetische stoffen produceren die gebruikt kunnen worden in de diagnose van verschillende soorten kankers. Deze toestellen zorgen er ook voor dat het medisch personeel deze stoffen makkelijk en veilig kunnen toedienen. Trasis ontwikkelt en optimaliseert deze synthesemethodes om bij te dragen tot het sneller beschikbaar maken voor patiënten van de meest recente ontwikkelingen in zake radiochemische diagnose en verzorging. Met haar 45 werknemers behaalde Trasis in 2016 een omzet van meer dan 8,1 miljoen euro.

Prijs voor jonge onderneming met sterk groeipotentieel

Sinds 2013 kunnen jonge beloftevolle Brusselse en Waalse bedrijven in volle ontwikkeling meedingen naar de titel ‘L’Entreprise Prometteuse de l’Année’. Dit jaar zijn de genomineerde ondernemingen: Edebex, Lasea, Redpharma en Trasis. Trasis haalde het van de overige drie bedrijven en wordt zo de opvolger van Real Impact Analytics, de winnaar van 2016.

De jury was bijzonder onder de indruk van Trasis dat er stelselmatig in slaagt om winst te maken en sterk te groeien. Het bedrijf investeert al meerdere jaren voortdurend in de radiofarmaceutische nichemarkt die miljarden euros waard is en is erin geslaagd op korte tijd een ware referentie te worden in de centra van Europese nucleaire geneeskunde. De ambitie en de leidinggevende kwaliteiten van de twee ‘project-vennoten’ hebben ons ervan overtuigd dat ze een uitstekende ploeg vormen. Daarmee hebben ze ook Trasis kunnen uitbouwen tot ‘L’Entreprise Prometteuse de l’Année’.” Onderstreept Baron Pierre Rion, het hoofd van de jury.

“Sinds we de award in 2013 lanceerden, hebben we een groot aantal jonge ondernemingen uit Brussel en Wallonië met veel groeipotentieel en een niet-aflatend enthousiasme de revue zien passeren. Trasis slaagde erin om in een heel korte periode een ware referentie te worden in de centra van Europese nucleaire geneeskunde. Dit kan alleen door sterke leiding en expertise. De onderneming uit Ans is een waardige opvolger van Real Impact Analysis, de winnaar van vorig jaar, verduidelijkt Carl Laschet, executive director bij EY.