AERTSSEN GROUP IS ‘ONDERNEMING VAN HET JAAR®’ 2021

AERTSSEN GROUP IS ‘ONDERNEMING VAN HET JAAR®’ 2021

DELIVERECT WINT DE ‘PRIJS VAN DE VLAAMSE REGERING VOOR DE SCALE-UP VAN HET JAAR’ 2021

Brussel, 16 februari 2022. Aertssen Group uit Stabroek werd deze avond bekroond met de titel ‘Onderneming van het Jaar®’ 2021. CEO Greg Aertssen ontving de prestigieuze award uit handen van Vlaams minister-president Jan Jambon, onder toeziend oog van een beperkt publiek. De 27e editie van de award, georganiseerd door EY in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, stond oorspronkelijk gepland in december, maar werd omwille van de coronamaatregelen verplaatst naar vandaag. Een professionele jury, met vertegenwoordigers uit de top van het Belgische bedrijfsleven en de academische wereld, verkoos Aertssen Group boven de andere finalisten Cegeka, Destiny en Heylen Group. Aertssen Group volgt hiermee Stow op, de laureaat van vorig jaar.

Daarnaast werd tijdens deze editie ook de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2021 uitgereikt. Die prijs wordt toegekend aan Vlaamse groeibedrijven die het afgelopen jaar een mooi parcours hebben afgelegd. De eer viel dit jaar te beurt aan Deliverect uit Gent. Deliverect haalde het voor B4Plastics, Biotalys en UgenTec. Deliverect ontving de prijs uit handen van Vlaams minister-president Jan Jambon. Als 16de winnaar van de prestigieuze titel treedt het Gentse bedrijf in de voetsporen van stadsgenoot Robovision, de winnaar van 2020.

 

Bekroning voor Belgische bedrijven die zich onderscheiden

EY organiseert de award voor ‘Onderneming van het Jaar®’ sinds 1995. Al 27 jaar zet de prijs Belgische bedrijven in de kijker die zich onderscheiden door hun innovatieve aanpak, gedurfde en internationale visie, strategie, gezonde financiële positie, geëngageerd teamwork, deugdelijk bestuur, ambitie en volharding om verder te groeien.

Tijdens deze editie van ‘Onderneming van het Jaar®’, overhandigde Vlaams minister-president Jan Jambon de trofee aan Greg Aertssen, CEO van Aertssen Group en zoon van oprichter Marcel Aertssen. Het Antwerpse bedrijf was in 2019 al eens genomineerd voor de award voor ‘Onderneming van het Jaar®’, maar greep toen net naast de overwinning. Dit jaar kon Aertssen Group de nominatie wel verzilveren.

Michèle Sioen, voorzitster van de jury, licht de keuze voor Aertssen Group toe: “Aertssen Group voldoet simpelweg aan alle criteria waaraan een ‘Onderneming van het Jaar®’ moet voldoen. Niet alleen slaagt het bedrijf er al jaren in mooi te groeien, het weet ook een solide balancesheet voor te leggen en kan rekenen op een deugdelijk bestuur met externe bestuurders. Het zichzelf opnieuw uitvinden is in de huidige coronatijden voor veel bedrijven bijna een must geworden, maar voor Aertssen is het haast een handelsmerk: steeds weer slaagt dit familiebedrijf erin om tegenslagen om te zetten in nieuwe opportuniteiten.”

Patrick Rottiers, CEO van EY België: “Duurzaamheid is in alle lagen van het bedrijf doorgedrongen, een ingesteldheid waar we tegenwoordig niet meer om heen mogen en waar Aertssen Group terecht trots op kan zijn. Veel van hun projecten dragen immers bij tot een betere wereld. Mede door het feit dat Aertssen Group alle business unit pijlers zo goed met elkaar weet te verbinden én door hun prachtige internationale projecten, hebben zij vandaag de prijs ‘Onderneming van het Jaar®’ in de wacht kunnen slepen.”

Wij zijn fier dat we deze editie van onze prestigieuze award toch hebben kunnen laten doorgaan, zij het iets later dan gepland. Meer dan ooit was het voor ons belangrijk om onze ondernemingen een platform te bieden en alle genomineerden in de kijker te kunnen zetten. Allemaal hebben zij een ongeziene volharding en flexibiliteit aan de dag gelegd waar wij in België alleen maar trots op kunnen zijn. Meer dan ooit verdienen zij onze erkenning”, reageert Rudi Braes, Vice-Chair EY EMEIA.

 

Deliverect verkozen tot ‘Scale-up van het Jaar’

Tijdens de ceremonie die werd gehouden in het kader van de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2021, werd ook de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2021 uitgereikt. Deliverect uit Gent werd dit jaar door de jury verkozen als winnaar en volgt zo Robovision op, de laureaat van 2020.

De ‘Scale-up van het Jaar’-award is een prestigieuze prijs, uitgereikt door de Vlaamse Regering, die snelgroeiende ondernemingen in volle ontwikkelingsfase beloont voor hun geleverde inspanningen, én hen motiveert om op hetzelfde elan verder te gaan. De jury beloont immers de kandidaat waarvan zij geloven dat het ooit een winnaar van ‘Onderneming van het Jaar®kan worden.

“Het inspirationele ondernemerschap en de onnavolgbare groei die Deliverect op 2,5 jaar tijd gerealiseerd heeft, maken dit Gents bedrijf tot de verdiende winnaar van de ‘Prijs van de Vlaamse regering voor de Scale-up van het Jaar’. Hun technologie om de vaak conservatieve horecabedrijven te digitaliseren en te faciliteren, is niet alleen baanbrekend maar ook broodnodig in de boomende take-away-business. Getuige daarvan zijn zowel de duizenden kleine horecazaken in hun klantenportefeuille, alsook wereldspelers zoals Deliveroo en Uber Eats. Deliverect kan rekenen op een sterk team, een groeiend netwerk en terecht overtuigde aandeelhouders die engagement op lange termijn verkondigen”, verklaartHans Crijns, Professor van de Vlerick Business School en voorzitter van de jury, de keuze voor Deliverect.

“DePrijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ wordt toegekend aan bedrijven die het in zich hebben om ooit ‘Onderneming van het Jaar®’ te worden, en daar is de jury met de keuze voor Deliverect ook helemaal van overtuigd. Gezien de reikwijdte en evolutie van de sector is het groeipotentieel enorm, zelfs buiten de sector. Bovendien is Deliverects business model erg schaalbaar, met goed doordachte licentieformules en intelligente plug & play software. De keuze voor Deliverect is een evidente: They already nailed it, now they scale it”, aldus Stefan Olivier, vennoot EY België.

 

***

 

Winnaar ‘Onderneming van het Jaar®’ 2021

Aertssen Group
Hoofdzetel:Stabroek
Omzet: € 294 miljoen
Aantal medewerkers: 1.336

In 1964 richtte Marcel Aertssen een grondverzetbedrijf op, nadat hij noodgedwongen zijn landbouwactiviteiten moest staken door de expansie van de Antwerpse Haven. Anno 2021 is Aertssen Group onder leiding van de derde generatie uitgegroeid tot een internationaal gerespecteerde partner voor de bouw en industrie, waarvoor een waaier aan diensten wordt aangeboden zoals grote infrawerken, hijsprojecten, uitzonderlijk transport en de opslag en assemblage van zware landbouw- en constructiemachines. ​

www.aertssen.be

Lijst winnaars ‘Onderneming van het Jaar®

Aertssen Group is de 27e naam op de indrukwekkende lijst van winnaars van de afgelopen jaren met Stow (2020), Kinepolis (2019), Ardo (2018), WDP (2017), Vyncke (2016), DEME (2015), Katoen Natie (2014), Willemen Groep (2013), La Lorraine Bakery Group (2012), Soudal (2011), Taminco (2010), Studio 100 (2009), Cartamundi (2008), Groep H. Essers (2007), Metris (2006), Option (2005), Deceuninck (2004), Miko (2003), Omega Pharma (2002), Resilux (2001), Melexis (2000), Sioen Industries (1999), Compex (1998), Icos Vision Systems (1997), ECA (1996) en Real Software (1995).

 

Winnaar ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2021

Deliverect
Hoofdzetel: Gent
Aantal medewerkers: 230

Deliverect is een scale-up die werd opgericht in 2018. Deliverect is wereldwijd in opmars en bouwt de ruggengraat van on-demand maaltijden via de centralisatie van online bestellingen voor restaurateurs of FMCG bedrijven. Alle online bestellingen worden centraal beheerd en online menu's aanpassen gebeurt op één plaats. Rapportage van alle online verkoopkanalen geven een volledig beeld van de verkopen. Dit resulteert in een hogere operationele efficiëntie en klanttevredenheid.

www.deliverect.com/en-be

Lijst winnaars ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’

Deliverect vervoegt als laureaat van 2021 het mooie lijstje winnaars van de afgelopen jaren, namelijk: Robovision (2020) – Guardsquare (2019) – Ontoforce (2018) – Playpass (2017) – MediaGeniX (2016) – Destiny (2015) – CMOSIS (2014) – Medec (2013) – Itineris (2012) – Skyline Communications (2011) – Clear2Pay (2009) – Netlog (2008) – Financial Architects (2007) – Transics (2006) – Televic (2005).


Story image
Story image

 

 

 

 

 

Over EY