AWINGU, NOVATECH, PLAYPASS, STARMEAL – THE FOODMAKER & TEAMLEADER GENOMINEERD VOOR DE ‘PRIJS VAN DE VLAAMSE REGERING VOOR DE BELOFTEVOLLE ONDERNEMING VAN HET JAAR’ 2017

Dinsdag 5 september 2017 — In het kader van de uitreiking van de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2017 stelt EY, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, de genomineerden voor de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ 2017 voor. De finalisten voor de 12de editie zijn: Awingu (Gent), Novatech (Olen), PlayPass (Antwerpen), Starmeal – The Foodmaker (Westerlo) en Teamleader (Gent). De winnaar wordt bekendgemaakt op dinsdag 17 oktober.

 

Met de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ 2017 wil de Vlaamse Regering voor het 12de jaar veelbelovende ondernemingen met groeicapaciteit inspireren en stimuleren om verder te ontwikkelen. De genomineerden werden op basis van verschillende selectiecriteria verkozen door een professionele jury, onder het voorzitterschap van Geert Noels.

Met de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ willen wij de motor van onze economie en welvaart een duwtje in de rug geven : ondernemers. Wij willen beloftevolle ondernemingen belonen voor de mooie prestaties die ze al geleverd hebben en hen stimuleren om te blijven investeren, groeien en vernieuwen,” aldus Stefan Olivier - vennoot en Markets Leader EY België.

De opvolger van MediaGeniX, de laureaat van de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ 2016, wordt verkozen door de jury, onder het voorzitterschap van Geert Noels. De winnaar wordt op dinsdag 17 oktober, in het kader van de 23ste editie van de ‘Onderneming van het Jaar®’-award, bekendgemaakt. De genomineerden voor de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2017 zijn Armonea (Mechelen), Euronav (Antwerpen) & WDP (Wolvertem). 

 

Uitnodiging ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar 2017

Graag nodigen wij u uit op de prijsuitreiking van de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar2017 op dinsdag 17 oktober in het Auditorium 2000 op de Heizel. Het evenement start om 17u stipt.

Registratie voor dit evenement is verplicht. U kan eenvoudig inschrijven via e-mail bij eline.dewulf@citigate.be met vermelding ‘inschrijving Beloftevolle Onderneming van het Jaar 2017’ en het aantal personen + naam + medium. Inschrijven vóór 9 oktober 2017.

 

Voor meer informatie kunt u steeds terecht bij:

- Christophe Ballegeer (EY) op het nummer 02/774 90 07 of 0475/98 33 10

via e-mail: christophe.ballegeer@be.ey.com

- Eline Dewulf (Citigate) op het nummer 02/213 49 51

via e-mail: eline.dewulf@citigate.be

Website: www.ondernemingvanhetjaar.be

Twitter: #ovhj17

 

Over de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’

EY organiseert de ‘Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ sinds 2005 in het Nederlandstalige landsgedeelte, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, en sinds 2013 in het Franstalige landsgedeelte, in samenwerking met L’Echo en BNP Paribas Fortis. Dit evenement gebeurt in het kader van de ‘Onderneming van het Jaar®’.

 

Selectie

Om in aanmerking te komen voor de ‘Beloftevolle Onderneming van het Jaar’-award, moeten de kandidaat-bedrijven voldoen aan vastgelegde selectiecriteria. Ze worden onderworpen aan een kwantitatief en kwalitatief onderzoek, alsook aan een door EY uitgevoerde screening. Een onafhankelijke jury kiest na een persoonlijk interview met de finalisten de uiteindelijke winnaar van de ‘Beloftevolle Onderneming van het Jaar’-award.

 

Jury

De jury wordt dit jaar opnieuw voorgezeten door Geert Noels (Hoofdeconoom en Partner Econopolis) en telt vertegenwoordigers uit de bedrijfswereld en het academische leven.

Andere leden van de jury zijn:

Daniël Verlé (Afdelingshoofd Diensten Agentschap Ondernemen) - Dirk Debraekeleer (CEO MediaGenix, De ‘Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ 2016) - Hans Crijns (Professor Vlerick Business School) - Jurgen Ingels (Founder en CFO Smartfin Capital) - Karen Boers (Managing Director startups.be) - Saskia Schatteman (CEO VAR) - Tom Michielsen (Redacteur De Tijd).

De laureaat van dit jaar vervoegt het lijstje winnaars van de afgelopen jaren, namelijk: MediaGeniX - Destiny - CMOSIS - Medec - Itineris - Skyline Communications - Clear2Pay - Netlog - Financial Architects - Transics - Televic.

 

De genomineerde bedrijven voor de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ 2017

Awingu (Gent)

Het Gentse softwarebedrijf Awingu werd in 2011 opgericht door Kristof Despiegeleer. In 2014 werd, met de aanstelling van Walter Van Uytven als CEO en de investering en instap van Michel Akkermans, de basis gelegd voor Awingu in zijn huidige vorm. Awingu biedt wereldwijd “workspace aggregator” software aan die bedrijven op een veilige, eenvoudige en kost-efficiënte manier via de webbrowser toegang geven tot al hun bedrijfsapplicaties en bestanden. Awingu heeft strategische partnerships met onder andere Microsoft en IBM.

Omzet 2016: €1,6 miljoen - Medewerkers: 30

Contact: Walter Van Uytven (CEO) – walter@awingu.com – 0473 88 88 01 – www.awingu.com

 

Novatech (Olen)

Novatech International NV is een familiebedrijf dat is ontstaan uit de fusie van Novatio en Novatech. Onder het merk Novatio biedt Novatech gespecialiseerde oplossingen aan professionals, kmo’s en de industrie. In 1989 ontwikkelde Novatech TEC7, de bekendste kit om af te dichten, te lijmen en te bevestigen.

Omzet 2016: €34 miljoen - Medewerkers: 80

Contact: Bert Vissers (CEO) – bert.vissers@novatech.be – 014 85 97 37 – Robby Remmerie (Managing Director) – robby.remmerie@novatech.be – 0495 28 08 75 – www.novatech.be

 

PlayPass (Antwerpen)

PlayPass ontwikkelde Radio Frequentie-ID technologie voor slimme toegangsbandjes die gebruikt kunnen worden voor toegangscontrole, accreditatiemanagement, cashloze betalingen, brandactivatie en social media op festivals, concerten, sportevents,… Het softwarebedrijf werd opgericht in 2012 en is actief in 16 landen verspreid over vijf continenten. Live Nation Belgium, Graspop en Sportpaleis Group zijn enkele van hun klanten.

Omzet 2016: €2,3 miljoen - Medewerkers: 30

Contact: David De Wever (CEO) – david@playpass.be – 0473 77 54 99 – Ron Schuermans (CFO) – ron@playpass.be – 03 231 09 18 – www.playpass.be

 

StarMeal – The Foodmaker (Westerlo)

StarMeal, producent van verse, ambachtelijk bereide voeding voor de Europese retailmarkt, werd in 2004 opgericht door Lieven Vanlommel. Onder de naam “The Foodmaker”, een eat-in en take-away concept van gezonde voeding, baadt StarMeal sinds 2014 tien foodwinkels uit in België en Nederland. StarMeal kan steunen op het ambassadeurschap van bekende Belgische sporters zoals Tia Hellebaut, Tom Boonen en Hans Van Alphen.

Omzet 2016: €30 miljoen - Medewerkers: 163

Contact: Lieven Vanlommel (CEO) – lieven@starmeal.com – 0475 56 99 48 – www.starmeal.be

 

Teamleader (Gent)

Teamleader is een softwarebedrijf dat in 2012 werd opgericht door Jeroen De Wit. Het Gentse softwarebedrijf laat bedrijven toe om efficiënter te werken via hun tool die CRM, projectmanagement en facturatie combineert. In amper vijf jaar is Teamleader uitgegroeid tot marktleider in Europa. Teamleader is actief in zes landen en heeft een portefeuille van 3.500 klanten.

Omzet 2016: €1,5 miljoen - Medewerkers: 150

Contact: Jeroen De Wit (CEO) – jeroen@teamleader.be – 0498 80 27 21 – www.teamleader.be