DESTINY, DEVAN CHEMICALS, NGDATA EN VENTE-EXCLUSIVE.COM

GENOMINEERD VOOR DE ‘PRIJS VAN DE VLAAMSE REGERING VOOR DE BELOFTEVOLLE ONDERNEMING VAN HET JAAR’ 2015

Met het oog op de uitreiking van de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2015 kondigt EY graag de genomineerden aan voor de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ 2015, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis. De bedrijven die zich in 2015 finalist mogen noemen zijn: Destiny (Zaventem), Devan Chemicals (Ronse), NGData (Gent) en Vente-Exclusive.com (Ruisbroek). Vlaams minister van Werk Philippe Muyters maakt op dinsdag 20 oktober 2015 de winnaar van de award bekend.

Dit jaar gaat het om een feestelijke editie van de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’. Het is al de 10de award die uitgereikt wordt. De Vlaamse regering wil met deze prijs een onderneming die veelbelovende groeimogelijkheden vertoont, een hart onder de riem steken. De genomineerden werden gekozen op basis van verschillende selectiecriteria, opgesteld door de professionele jury, onder leiding van Geert Noels.

“Ondernemen met durf en verbeelding loont nog steeds in België. We willen dit dus ook stimuleren bij beginnende beloftevolle ondernemingen. In volle ontwikkelings- en groeifase de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaarkrijgen, is een mooie bevestiging van al het werk dat er tot nu toe gerealiseerd werd”, aldus Rudi Braes, CEO en Voorzitter EY België.

De jury, onder het voorzitterschap van Geert Noels, zal op dinsdag 20 oktober 2015 bekendmaken wie de opvolger wordt van CMOSIS, de laureaat van de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ 2014. Dit gebeurt in het kader van de 21ste editie van de ‘Onderneming van het Jaar®’-award. Hiervoor zijn de genomineerden ook al bekend: Accent Jobs for People (Roeselare), B&R Bouwgroep (Arendonk), DEME (Zwijndrecht) en Renson (Waregem).

Uitnodiging ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar

Graag nodigen wij u uit op de prijsuitreiking van de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar2015 op dinsdag 20 oktober vanaf 16u in het Auditorium 2000 op de Heizel.

Registratie voor dit evenement is verplicht. U kan eenvoudig inschrijven via e-mail bij joy.delagrange@citigate.be met vermelding ‘inschrijving Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ 2015 en het aantal personen + naam + medium. Inschrijven voor 12 oktober 2015

Voor meer informatie kunt u steeds terecht bij:

- Christophe Ballegeer (EY) op het nummer 02/774 90 07,

via e-mail: christophe.ballegeer@be.ey.com

- Joy Delagrange (Citigate) op het nummer 02/713 07 44,

via e-mail: joy.delagrange@citigate.be

Website: www.ondernemingvanhetjaar.be

Twitter: #ovhj15

Over de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’

EY organiseert de ‘Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ sinds 2005 in het Nederlandstalige landsgedeelte, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, en sinds 2013 in het Franstalige landsgedeelte, in samenwerking met L’Echo en BNP Paribas Fortis. Dit evenement gebeurt in het kader van de ‘Onderneming van het Jaar®’.

Selectie

Om in aanmerking te komen voor de ‘Beloftevolle Onderneming van het Jaar’-award, moeten de kandidaat-bedrijven voldoen aan vastgelegde selectiecriteria. Ze worden onderworpen aan een kwantitatief en kwalitatief onderzoek, alsook aan een door EY uitgevoerde screening. Een onafhankelijke jury kiest na een persoonlijk interview met de finalisten de uiteindelijke winnaar van de ‘Beloftevolle Onderneming van het Jaar’-award. 

Jury

De jury wordt dit jaar opnieuw voorgezeten door Geert Noels (Hoofdeconoom en Partner Econopolis) en telt vertegenwoordigers uit de bedrijfswereld en het academische leven.

Nieuwkomer in de jury is: Tom Michielsen (Redacteur De Tijd), hij vervangt Isabel Albers.

Andere leden van de jury zijn: Pieterjan Bouten (Co-Founder & CEO Showpad) - Hans Crijns (Professor Vlerick Business School) – Roland Duchâtelet (CEO Melexis) – Luc De Mey (CEO CMOSIS, De ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming’ 2014) – Daniël Verlé (Afdelingshoofd Diensten Agentschap Ondernemen) – Saskia Schatteman (CMO Lead Microsoft BeLux).

De laureaat van dit jaar vervoegt het lijstje winnaars van de afgelopen jaren, namelijk: CMOSIS – Medec – Itineris – Skyline Communications – Clear2Pay – Netlog – Financial Architects – Transics – Televic.

De genomineerde bedrijven voor de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ 2015

Destiny (Zaventem)

Destiny is ontstaan in 2008 en is een cloud telecomoperator die uitgroeide tot de snelst groeiende B2B speler in België met meer dan 1500 professionele klanten. Het succes van Destiny is te danken aan een persoonlijke en oplossingsgerichte benadering van de klanten door een dynamisch team. Dankzij een breed en nationaal bereik en wereldwijde servicecapaciteit kan de onderneming vestigingen zowel in België, als in de rest van de wereld, met elkaar verbinden.

Omzet: 9,5 miljoen Medewerkers: 42

Contact: Daan De Wever (CEO) – daan.dewever@destiny.be – 02 401 97 00 – www.destiny.be

Devan Chemicals  (Ronse)

Devan is ontstaan in 1977 en is een Belgische KMO met kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Portugal en de Verenigde Staten. Het bedrijf is een wereldspeler op vlak van innovatieve chemische producten en processen voor textiel en ontwikkelt functionaliteiten die de performantie en bescherming van het textiel verhogen. In juni 2013 won het de Techtextil Innovation Prize 2013, in de categorie ‘Nieuwe materialen’, voor een nieuwe revolutionaire toepassing die het verven van polypropyleen vezels mogelijk maakt.

Omzet: 20,4 miljoen Medewerkers: 43

Contact: Laurence Flamand  (CFO) – Laurence.flamand@devan-be.com – 055 23 01 12 – www.devan.net

NGDATA (Gent)

NGDATA is ontstaan in 2009 en is een IT bedrijf, gespecialiseerd in het beheer en analyse van big data. Dankzij de technologie van NGDATA worden interacties tussen bedrijven en hun klanten vertaald in het unieke DNA van de klant dat in real time wordt aangepast. Dit DNA wordt gebruikt voor het optimaliseren van de klantenervaring. Het hoofdkantoor van NGData ligt in Gent, maar heeft ook afdelingen in New York en San Francisco.

Omzet: 4,5 miljoen Medewerkers: 65

Contact: Luc Burgelman (CEO) – lucb@ngdata.com – 09 33 88 220 – http://www.ngdata.com/

Vente-Exclusive.com (Ruisbroek)

Vente-Exclusive.com is ontstaan in 2007 en is Benelux marktleider in online verkoop van mode- en lifestyleproducten, met grote kortingen. Een gepassioneerd team legt de focus op klantentevredenheid, innovatie en service en zorgt zo voor een unieke online shopervaring. De voorbije jaren bekroonde het grote publiek de webshop herhaaldelijk met prijzen, waaronder de Award voor Beste Webshop, de BeCommerce Award en een Thuiswinkel Award.

Omzet: 60 miljoen Medewerkers: 130

Contact: Peter Grypdonck (CEO) – Peter.Grypdonck@vente-exclusive.com

02 893 45 00 – www.vente-exclusive.com

Contacteer ons
Joy Delagrange Account Executive, Citigate
Joy Delagrange Account Executive, Citigate
Over EY