KINEPOLIS IS ‘ONDERNEMING VAN HET JAAR®’ 2019

GUARDSQUARE WINT DE ‘PRIJS VAN DE VLAAMSE REGERING VOOR DE SCALE-UP VAN HET JAAR’ 2019

Brussel - Kinepolis werd deze avond bekroond met de titel ‘Onderneming van het Jaar®’ 2019. CEO van Kinepolis Eddy Duquenne ontving de prestigieuze award uit handen van Zijne Majesteit de Koning. Dit jaar vond de jubileumeditie van het event plaats, dat voor de 25ste keer op rij werd georganiseerd door EY, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis. Een professionele jury, met vertegenwoordigers uit de top van het Belgische bedrijfsleven en de academische wereld, verkoos Kinepolis boven de andere finalisten Actief, Aertssen en Torfs. Kinepolis volgt hiermee Ardo op, de laureaat van vorig jaar.

Daarnaast werd tijdens de officiële ceremonie in Auditorium 2000 op de Heizel ook de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2019 uitgereikt. Die prijs wordt toegekend aan Vlaamse groeibedrijven die het afgelopen jaar een mooi parcours hebben afgelegd. De eer viel dit jaar te beurt aan het Leuvense Guardsquare, opgericht door Heidi Rakels en Roel Caers, een wereldleider in de ontwikkeling van beveiligingstechnologie voor mobiele applicaties. De scale-up uit Leuven haalde het voor Intracto, Lansweeper en Silverfin. Guardsquare ontving de prijs uit handen van Jan Jambon, Minister-President van de Vlaamse Regering. Als 14de winnaar van de prestigieuze titel treedt Guardsquare in de voetsporen van het Gentse Ontoforce, de winnaar van 2018.

Bekroning voor Belgische bedrijven die zich onderscheiden

EY organiseert de award voor ‘Onderneming van het Jaar®’ sinds 1995. Al 25 jaar zet de prijs Belgische bedrijven in de kijker die zich onderscheiden door hun innovatieve aanpak, gedurfde en internationale visie, strategie, gezonde financiële positie, geëngageerd teamwork, deugdelijk bestuur, ambitie en volharding om verder te groeien.

Tijdens deze speciale verjaardagseditie van ‘Onderneming van het Jaar®’, overhandigde Zijne Majesteit de Koning de trofee aan Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis. Ook voor de 24 vorige winnaars van de award was een prominente rol weggelegd tijdens de uitreikingsceremonie.

“Deze 25ste verjaardag van ‘Onderneming van het Jaar®’ is een gerenommeerde dag in de Vlaamse ondernemingswereld. We zijn trots om samen met onze trouwe partners De Tijd en BNP Paribas Fortis het verjaardagsboek, GOUD. 25 jaar inspirerend ondernemerschap in Vlaanderen, gewijd aan alle winnaars van de afgelopen kwarteeuw voor te stellen”, aldus Rudi Braes, Vice-Chair EY EMEIA.

Meer informatie over Kinepolis, ‘Onderneming van het Jaar®’ 2019, vindt u hier.

De lijst met winnaars van alle afgelopen 24 edities vindt u hier.

“De Onderneming van het Jaar®’ award lauwert al een kwarteeuw unieke Belgische bedrijven die getuigen van een ambitieuze strategie en succesvol management. Rekening houdend met criteria zoals internationale visie, ondernemerschap en innovatie, kregen nu al 25 toonaangevende ondernemingen deze prestigieuze titel. Kinepolis, dat dankzij zijn actieve expansiestrategie uitgroeide van familiebedrijf tot absolute wereldtop, is de perfecte belichaming van alle kwaliteiten die een bedrijf moet hebben om tot ‘Onderneming van het Jaar®’ bekroond te worden”, licht Patrick Rottiers, CEO van EY België toe.

Michèle Sioen, voorzitster van de negenkoppige jury: “Naast de indrukwekkende expansiestrategie, die recent een hoogtepunt bereikte met de uitbreiding naar de Verenigde Staten, valt Kinepolis vooral op door het ‘empoweren’ van zijn medewerkers en het creëren van extra toegevoegde waarde aan de klantervaring. Dit alles gebeurt met oog voor het milieu, met name door het invoeren van energiebesparende technieken, het uitvoeren van duurzame renovaties en het incorporeren van de nieuwste bioscooptechnologieën, om maar enkele van de vele inspanningen te noemen. Kinepolis is dan ook een meer dan verdiende winnaar van de 25ste editie van ‘Onderneming van het Jaar®’ .”

Guardsquare verkozen tot Scale-up van het Jaar

Tijdens de ceremonie die werd gehouden in het kader van de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2019, werd ook de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2019 uitgereikt. Het Leuvense Guardsquare, opgericht door Heidi Rakels en Roel Caers, werd dit jaar door de jury verkozen als winnaar en volgt zo Ontoforce op, de laureaat van 2018.

De ‘Scale-up van het Jaar’-award is een prestigieuze prijs, uitgereikt door de Vlaamse Regering, die snelgroeiende ondernemingen in volle ontwikkelingsfase beloont voor hun geleverde inspanningen, én hen motiveert om op hetzelfde elan verder te gaan. De jury beloont immers de kandidaat waarvan zij geloven dat het ooit een winnaar van ‘Onderneming van het Jaar®’ kan worden.

“Met zijn kwalitatief en innovatief product is Guardsquare de verdiende winnaar van de ‘Prijs van de Vlaamse regering voor de Scale-up van het Jaar’. De technologie van Guardsquare is breed toepasbaar en geniet bovendien een ruime erkenning bij de initiële gebruikers van het product. De klantenportefeuille van Guardsquare is niet alleen in België, maar ook op internationaal vlak sterk gegroeid. De Leuvense scale-up mag zichzelf hierdoor internationaal marktleider noemen. In tijden waarin beveiliging van data op digitale toepassingen steeds belangrijker wordt, is de jury er bovendien van overtuigd dat het bedrijf nog groot groeipotentieel heeft”, verklaart Hans Crijns, Professor van de Vlerick Business School en voorzitter van de jury, de keuze voor Guardsquare.

“DePrijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ dient om snelgroeiende, beloftevolle Vlaamse ondernemingen te belonen en onder de aandacht te brengen. Guardsquare toont dat Vlaamse ondernemingen toppers kunnen zijn, ook op internationaal vlak. Het Leuvense bedrijf was immers van dag één ‘born global’. Indien het bedrijf zich op dezelfde manier verder blijft ontwikkelen, wordt het in de toekomst misschien wel een favoriet om de titel ‘Onderneming van het Jaar® in de wacht te slepen”, aldus Stefan Olivier, vennoot en Growth Markets Leader EY België.

Winnaar ‘Onderneming van het Jaar®’ 2019

Kinepolis ontstond in 1997 uit een fusie van twee familiale bioscoopgroepen en werd beursgenoteerd in 1998. Kinepolis staat voor een innovatief bioscoopconcept dat als baanbrekend geldt binnen de sector. Wereldwijd telt Kinepolis 97 bioscopen verspreid over Europa, Canada en de Verenigde Staten wat goed is voor 884 schermen en meer dan 175.000 zitplaatsen. Naast haar bioscoopactiviteit is de groep ook actief in filmdistributie, eventorganisatie, schermreclame en vastgoedbeheer.

Lijst winnaars ‘Onderneming van het Jaar®’

Kinepolis is de 25ste naam op de indrukwekkende lijst van winnaars van de afgelopen jaren met Ardo (2018), WDP (2017), Vyncke (2016), DEME (2015), Katoen Natie (2014), Willemen Groep (2013), La Lorraine Bakery Group (2012), Soudal (2011), Taminco (2010), Studio 100 (2009), Cartamundi (2008), Groep H. Essers (2007), Metris (2006), Option (2005), Deceuninck (2004), Miko (2003), Omega Pharma (2002), Resilux (2001), Melexis (2000), Sioen Industries (1999), Compex (1998), Icos Vision Systems (1997), ECA (1996) en Real Software (1995).

Winnaar ‘Scale-up van het Jaar’ 2019

Het in 2014 opgerichte Guardsquare is wereldleider in de ontwikkeling van beveiligingstechnologie voor mobiele applicaties. Het bedrijf heeft een stevige reputatie opgebouwd dankzij het opensource product ProGuard dat door miljoenen ontwikkelaars gebruikt wordt om hun applicaties kleiner en sneller te maken. De software van de onderneming wordt over de hele wereld ingezet door onder meer grootbanken, media- en telecomspelers en e-commerce-bedrijven in hun strijd tegen hackers. Guardsquare is gevestigd in Leuven en heeft een kantoor in San Francisco.

Lijst winnaars ‘Scale-up van het Jaar’

Guardsquare vervoegt als laureaat van 2019 het mooie lijstje winnaars van de afgelopen jaren, namelijk: Ontoforce (2018) – Playpass (2017) – MediaGeniX (2016) – Destiny (2015) – CMOSIS (2014) – Medec (2013) – Itineris (2012) – Skyline Communications (2011) – Clear2Pay (2009) – Netlog (2008) – Financial Architects (2007) – Transics (2006) – Televic (2005).

 

Contacteer ons
Christophe Ballegeer Woordvoerder/porte-parole, EY
Christophe Ballegeer Woordvoerder/porte-parole, EY
Over EY