LEUVENSE SCALE-UP GUARDSQUARE WINT PRESTIGIEUZE ‘PRIJS VAN DE VLAAMSE REGERING VOOR DE SCALE-UP VAN HET JAAR’ 2019

Brussel - De Leuvense scale-up Guardsquare, opgericht door Heidi Rakels en Roel Caers, sleepte deze avond de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2019 in de wacht. Dat gebeurde tijdens de uitreikingsceremonie van de ‘Onderneming van het Jaar®’. De andere genomineerden voor deze prestigieuze prijs voor beloftevolle Vlaamse ondernemingen, waren Intracto uit Herentals, Lansweeper uit Dendermonde en Silverfin uit Gent. Jan Jambon, Minister-President van de Vlaamse Regering, overhandigde de prijs aan de oprichters van Guardsquare. De Leuvense scale-up wint zo de 14de editie van deze prijs en is daarmee de opvolger van Ontoforce, de laureaat van vorig jaar.

Het in 2014 opgerichte Guardsquare is wereldleider in de ontwikkeling van beveiligingstechnologie voor mobiele applicaties. Het bedrijf heeft een stevige reputatie opgebouwd dankzij het opensource product ProGuard dat door miljoenen ontwikkelaars gebruikt wordt om hun applicaties kleiner en sneller te maken. De software van de onderneming wordt over de hele wereld ingezet door onder meer grootbanken, media- en telecomspelers en e-commerce-bedrijven in hun strijd tegen hackers. Guardsquare is gevestigd in Leuven en heeft een kantoor in San Francisco.

Guardsquare verkozen tot Scale-up van het Jaar

Tijdens de uitreikingsceremonie van de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2019, werd ook de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2019 uitgereikt. Met deze prestigieuze prijs wil de Vlaamse Regering ambitieuze en snelgroeiende ondernemingen een duwtje in de rug geven en hen motiveren om op hetzelfde elan verder te gaan.

Guardsquare werd door de professionele jury met prominente vertegenwoordigers uit het Belgische bedrijfsleven verkozen boven Intracto, Lansweeper en Silverfin. Daarmee volgt de Leuvense scale-up het Gentse Ontoforce op de erelijst op.

“Met zijn kwalitatief en innovatief product is Guardsquare de verdiende winnaar van de ‘Prijs van de Vlaamse regering voor de Scale-up van het Jaar’. De technologie van Guardsquare is breed toepasbaar en geniet bovendien een ruime erkenning bij de initiële gebruikers van het product. De klantenportefeuille  van Guardsquare is niet alleen in België, maar ook op internationaal vlak sterk gegroeid. De Leuvense scale-up mag zichzelf hierdoor internationaal marktleider noemen. In tijden waarin beveiliging van data op digitale toepassingen steeds belangrijker wordt, is de jury er bovendien van overtuigd dat het bedrijf nog groot groeipotentieel heeft”, verklaart Hans Crijns, Professor van de Vlerick Business School en voorzitter van de jury, de keuze voor Guardsquare.

"De‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ dient om snelgroeiende, beloftevolle Vlaamse ondernemingen te belonen en onder de aandacht te brengen. Guardsquare toont dat Vlaamse ondernemingen toppers kunnen zijn, ook op internationaal vlak. Het Leuvense bedrijf was immers van dag één ‘born global’. Indien het bedrijf zich op dezelfde manier verder blijft ontwikkelen, wordt het in de toekomst misschien wel een favoriet om de titel ‘Onderneming van het Jaar® in de wacht te slepen”, aldus Stefan Olivier, vennoot en Growth Markets Leader EY België.

Guardsquare vervoegt als laureaat van 2019 het mooie lijstje winnaars van de afgelopen jaren, namelijk: Ontoforce (2018) – Playpass (2017) – MediaGeniX (2016) – Destiny (2015) – CMOSIS (2014) – Medec (2013) – Itineris (2012) – Skyline Communications (2011) – Clear2Pay (2009) – Netlog (2008) – Financial Architects (2007) – Transics (2006) – Televic (2005).

Contacteer ons
Christophe Ballegeer Woordvoerder/porte-parole, EY
Christophe Ballegeer Woordvoerder/porte-parole, EY
Over EY