Luikse onderneming Newpharma is 'Scale-up de l'Année' 2018

Brussel - In het kader van de uitreiking van de prijs ‘L’Entreprise de l’Année®’ 2018 werd ook de winnaar van de ‘Scale-up de l’Année’ 2018 bekendgemaakt. De titel van ‘Scale-up de l’Année’ 2018 ging dit jaar naar Newpharma, met hoofdkantoor in Luik, als opvolger van Trasis, de winnaar van 2017. De andere genomineerden waren: Aproplan, Qover en Skylane Optics. Jérôme Gobbesso, CEO en co-founder van Newpharma, ontving de trofee uit handen van Waals minister-president Willy Borsus.

Newpharma werd opgericht in 2008 en is de eerste online apotheek in België en een van de Europese leiders met meer dan 1 miljoen patiënten. Op zijn website www.newpharma.be biedt het leveringen aan in 12 landen vanuit Luik. Het beschikt over 4 andere lokale websites voor Frankrijk, Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Met meer dan 30.000 referenties en 750 merken onderscheidt Newpharma zich met een optimale specifieke logistiek en de capaciteit om de meeste bestellingen die voor de middag binnenkomen, binnen 24 uur te leveren. In 2017 boekte Newpharma een omzet van 63 miljoen euro met zijn 110 medewerkers.

Een beloning voor een jonge onderneming met een sterk groeipotentieel

Sinds 2013 kunnen jonge beloftevolle Brusselse en Waalse ondernemingen die in volle ontwikkeling zijn, meedingen naar de titel ‘Scale-up de l’Année’, vorig jaar nog ‘L’Entreprise Prometteuse de l’Année’. Dit jaar waren de genomineerde ondernemingen: Aproplan, Qover, Newpharma en Skylane Optics. Newpharma werd door de jury verkozen als opvolger van Trasis, de winnaar van 2017.

“Newpharma vertrok van een ongeschreven blad en slaagde erin een disruptief e-commercemodel te ontwikkelen in een nochtans heel traditionele markt. In enkele jaren tijd heeft het bedrijf naam gemaakt met zijn merk en een groot aantal jobs gecreëerd. Newpharma bereidt zich nu voor op de verovering van de internationale markt en steunt daarvoor op een goed geoliede en uiterst georganiseerde logistiek. Het vrijwillige management heeft blijk gegeven van het dynamisme en de competenties die nodig zijn om op een dag ‘L’Entreprise de l’Année®’ te worden”, benadrukt juryvoorzitter, Baron Pierre Rion.

“Sinds de start van deze wedstrijd in 2013 wilden we jonge Brusselse en Waalse ondernemingen met een sterk groeipotentieel ondersteunen en aanmoedigen. Newpharma past perfect in dat plaatje. Het bedrijf heeft al uitstekende prestaties neergezet en is ideaal gepositioneerd om zijn expansie voort te zetten en ooit ‘L’Entreprise de l’Année®’ te worden. Het bedrijf is een waardige opvolger van Trasis, de winnaar van vorig jaar”, aldus Carl Laschet, Associate Partner bij EY.

Contacteer ons
Christophe Ballegeer Porte parole EY, EY
Christophe Ballegeer Porte parole EY, EY
Over EY